KIA Charge

Ricardo

Nowy na Forum
Żeby nie było tak fajnie - nie wszystkie kraje są podane na liście jako obsługiwane przez Kia Charge (a tylko w nich są znane ceny).
Nie ma np. Słowenii i Chorwacji.
A stacje Ionity tam są, na mapie Kia Charge również.

Nie wiadomo tylko w jakiej cenie będzie na nich ładowanie posiadając pakiet Ionity Power.

Fajnie jakby ktoś to kiedyś trenował.....
W Słowenii 0.29 euro, w chorwacji 0.36 euro

Cav

Pionier e-mobilności
Dzięki.
Znalazłeś gdzieś takie info w sieci (na przyszłość), czy to własne obserwacje?

Ricardo

Nowy na Forum
Dzięki.
Trasa na Chorwację
Dzięki.
Witam.
Własne doświadczenie z wyjazdów do chorwacji.
Ładuje prawie tylko na Ijonity , czechy 7.7 CZK, węgry 105 forintów, Chorwacja 0.36 euro

Cav

Pionier e-mobilności
Czyli to najlepsza opcja do Ionity na tą chwilę.
Jak ktoś dużo jeździ, albo ładuje poza domem, to nawet te 58 zł abo nie boli.

Jarcus II

Nowy na Forum
Witam, przeczytałem wątki dotyczące kia charge i jakoś sobie to układam, proszę sprecyzujcie czy... umowę kupna podpisałem w maju 2022r. GT Line rwd pk04 i pk05 auto jest już w Polsce iodboeram je w 2 połowie marca. Czy załapuję się na darmowy roczny abonament w kia charge?
I która opcją abonamentu będzie mi dana.
Dzięki

Arrczi

Fachowiec
Kwatera zamówiona w Chorwacji, teraz szukam najlepszej opcji ładowania. Kartę KIA Charge zamówiłem, jednak czekam na jakieś urealnienie cen. Obecnie wychodzi sporo.

Cav

Pionier e-mobilności
Kwatera zamówiona w Chorwacji, teraz szukam najlepszej opcji ładowania. Kartę KIA Charge zamówiłem, jednak czekam na jakieś urealnienie cen. Obecnie wychodzi sporo.
Czego sporo?
Może zły abo wybrałeś?

Cav

Pionier e-mobilności
Około 40 zł na 100km plus czas na ładowarkach. Jak bym jechał dieslem (czego nie zrobię), wyszło by niewiele więcej.
Ale diesla musiałbyś specjalnie kupić (albo utrzymywać), a bev już masz.
Więc chyba dobrze, że da się nim okazyjnie w długą trasę pojechać, bez przepłacania dodatkowego (czyli w podobnej cenie za km)?

HINT: zaplanuj nocleg tam gdzie są darmowe słupki, to sobie naładujesz na część trasy za friko, albo taniej w hotelu.