Moim zdaniem nie warto. Na co liczysz?Pytanie brzmi, jak kupić rozszerzonego AP?
Jeśli na drogach ekspresowych/autostradach wrzucenie migacza zmienia pasy i nie trzeba wyłączać autopilota żeby kogoś wyminąć, to dla mnie jest to bardzo fajna rzecz. Pytanie, czy warta 19k, ale to już każdy musi sobie sam odpowiedzieć. Teoretycznie jak się pojawi FSD w Europie (patrząc na to co się dzieje w wizualizacjach drogi/znaków w 2023.6.9 to wygląda na to że pracują nad tym) to później abo na pełne FSD będzie tańsze o połowę.Moim zdaniem nie warto. Na co liczysz?
Zmienia. Wolno. I zaczyna się rozpędzać po zakończeniu manewru zmiany pasa ruchu. Lub potrafi zwolnić podczas manewru zmiany pasa, jeśli rozpędzony zbytnio zbliżysz się do auta poprzedzającego przed zakończeniem manewru.Jeśli na drogach ekspresowych/autostradach wrzucenie migacza zmienia pasy i nie trzeba wyłączać autopilota żeby kogoś wyminąć, to dla mnie jest to bardzo fajna rzecz.
O, właśnie dlatego kupiłem EAP!to później abo na pełne FSD będzie tańsze o połowę.
coś się zmieniło w wizualizacji?patrząc na to co się dzieje w wizualizacjach drogi/znaków w 2023.6.9 to wygląda na to że pracują nad tym
Autopilot ma z definicji sam decydować?Dzisiaj trochę testowałem podstawowy AP, i dla mnie największa wada względem tego co mam w piątce, to że nie mogę ustawić żeby jechał szybciej niż ograniczenie pokazuje. Kurde, to ja decyduje, chce jechać szybciej to jedź i nie decyduj za mnie, w BMW mogłem tak ustawić, moim zdaniem ten tesli przez to, że nie może jechać szybciej niż ograniczenie jest średnio przydatny.