Anty-reklama EV (chyba)...

Michal

Moderator

vwir

Pionier e-mobilności
Ale te 19 razy na na trasie w obie strony. Dużo, ale tragedii nie ma.
Czyli 9 ładowań w jedną stronę na 1500km. To jak ja leafem na dystansie 1700km miałem 8 ładowań. Przecież współczesne auta mają dwa razy większą baterię niż leaf. Nie wiem jak oni jechali.

pmlody

Pionier e-mobilności
Czyli 9 ładowań w jedną stronę na 1500km. To jak ja leafem na dystansie 1700km miałem 8 ładowań. Przecież współczesne auta mają dwa razy większą baterię niż leaf. Nie wiem jak oni jechali.
Standardowo, jak ci spadnie bateria w smartfobie do 50% to ładujesz do 100%. A to przecież to samo. Albo dużo wody pili i na siku musieli stawać co 100km.

slaveq

Pionier e-mobilności
Boże, patrząc na komentarze to żyjemy w kraju osób które na południowe wybrzeże Francji jeżdżą dwa razy w tygodniu a do Chorwacji w każdą środę. Temat już grzany przez spalinowych Youtuberów.

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja po zakupie TM3 2 lata temu, zrobiłem sobie taki trzydniowy trip do Monte Carlo i z powrotem.
Wyjazd z zachodniej Polski, po drodze nocleg w Lugano w hotelu z ładowarką, w sumie 3 postoje do Lugano (tyle co zawsze robię na tej trasie ICE) i 1 przed MC. Bezproblemowa trasa BEV. 😎

mateuszkt

Nowy na Forum
Byłem w listopadzie w Paryżu ok 1350km od domu w 1 stronę i naprawdę nie pamiętam bym miał więcej przystanków niż gdybym jechał ICE albo żebym musiał jakoś szczególnie odczuwać różnicę. Jedyna różnica to taka że byłem dużo mniej sponiewierany jadąc na autopilocie niż gdybym trzymał non stop ręce w napięciu na kierownicy.
W napięciu?

mateuszkt

Nowy na Forum
Vw deklaruje 270km zasięgu dla ID4. Zużycie zakładają 20,8 kWh/100 km. Oni tu mieli 10% wyższe zużycie, czyli c.a 250 km zasięgu. Zakładając, że zostawiasz sobie 50 km rezerwy i nie dobijasz całkiem do pełna - wychodzi akurat ok. 160km między ładowaniami