Tesla Model Y - gadżety

Jusand

Posiadacz elektryka
Sporo, u nas to nie jest główne auto, frunk będzie używany ze 2 labo 3 razy w roku. A masz namiar na tego człowieka? Jakiś telefon albo adres, w razie jakbym się rozmyślił albo ktoś inny chciałby instalować? Rozumiem, że operujesz tym tak jak teraz w aplikacji? Klikasz otwórz i już silnik podnosi klapę do góry, a jak chcesz zamknąć to jak to się robi?
Klikam się otwiera, klikam drugi raz się zamyka. Ja zazwyczaj zamykam przyciskiem który jest we franku, ten awaryjny.
Nie wiem czy na forum mogę podawać nazwę firmy, żeby mnie o jakąś reklamę nie posądzono. Podeślę ci w prywatnej wiadomości.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Klikam się otwiera, klikam drugi raz się zamyka. Ja zazwyczaj zamykam przyciskiem który jest we franku, ten awaryjny.
Nie wiem czy na forum mogę podawać nazwę firmy, żeby mnie o jakąś reklamę nie posądzono. Podeślę ci w prywatnej wiadomości.
Myślę, że możesz wysyłać, wolimy mieć jakieś sprawdzone firmy chyba. Jak jawnie Ci za to nie płacą, to nie ma co się bać ;)

ypl

Pionier e-mobilności
Rozmawiałem z osobą poleconą przez Jusand, widać, że ma wiedzę, sam użytkuje teslę model 3, rozmawialiśmy dłuższą chwilę i według niego szkoda kasy na wyciszenie bo niewiele to da, no i teraz mam dylemat. Według niego w to miejsce lepiej sobie wziąć elektryczne wysuwane klamki i elektryczny frunk. W sumie w cenie wyciszenia jest soft close, klamki, i frunk. Fajnie byłoby się przejechać z kimś kto ma wyciszone i zobaczyć jaka jest różnica.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Wprawdzie kupowałem do TM3, ale do TMY też powinny pasować:
Uchwyt na tablet, segregator do glovebox, rozpórka do uchwytu na kubki, torba na kabel do ładowania.
Jak się sprawdza ta "rozpórka do uchwytu na kubki"? Właśnie o czymś takim myślałem... Jeśli dobrze to gdzie kupowałeś?

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Dzisiaj w końcu chwile na rozpakowanie paczki z AlliX. Czarne znaczki, dodatkowa uszczelka na frunk, „sitko” na spływ z podszybia i siatki na nawiewy pod fotelami. Niestety bezpieczne klamki dla tylnich drzwi nie pasują idealnie do mojego modelu ale funkcje spełniają wiec na razie będą.
Zostało jeszcze podświetlenie frunk’a ale to już raczej u elektryka.
Siatki na nawiewy zostały mi dwie wiec jak ktoś potrzebuje/ chce to zapraszam - za przysłowiowe piwo oddam
IMG_9162.jpegIMG_9163.jpegIMG_9149.jpegIMG_9151.jpegIMG_9145.jpegIMG_9146.jpegIMG_9134.jpegIMG_9144.jpegIMG_9140.jpeg

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Przy okazji w frunku pod obudowa przycisku otwierania znalazłem zaślepiona wiązkę - czy ktoś kto posiada wersje z czujnikami parkowania może zobaczyć czy ma taka i czy jest podłączona? Wykorzystane cztery piny i może to jest jakaś resztka instalacji pod czujniki?IMG_9155.jpeg

ypl

Pionier e-mobilności
Podrzuć linka do tych czarnych znaczków naklejanych na te srebrne, szukałem tego i nie jestem pewny które zamówić. Do tych siatek też możesz podrzucić linka do ali.

ypl

Pionier e-mobilności
A piwo jakie pijesz? :ROFLMAO:

Koma

Zadomawiam się
W wyposażeniu auta, jadąc przez Czechy, trzeba mieć zapasowe żarówki i bezpieczniki. Jak spełnić ten wymóg? Ja nawet nie wiem, gdzie w TMY są bezpieczniki...