Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

rav

Posiadacz elektryka
Jaka ładowarka będzie się komunikowała z falownikiem firmy SolarEdge tak aby moc ładowania była adekwatna do mocy produkcji?

cooler

Pionier e-mobilności
Apropos EVSE Zencar i pracy na tylko 2 fazach:
Ponieważ w swej głupocie pociągnąłem kiedyś przed dom do słupka elektrycznego kabel o zbyt małej ilości żył po rozmowie z dystrybutorem przetestowałem pracę EVSE Zencar i Tesli model 3 tylko na 2 fazach. Efekt jest zadawalający:

O ile jest odpowiednia faza (chyba L2) uwzględniona we wtyczce 3-fazowej to zarówno Zencar jak i Tesla startują ładowanie i mam na 2x16A ładowanie 7kW. Jak by nie patrzeć lepiej niż standardowe 3kw. Jeżeli ktoś ma taki problem albo musi poświęcić jedną fazę na coś innego o dużym poborze, jest to jakieś rozwiązanie.
Pozdrawiam!

krzyss

Pionier e-mobilności
Apropos EVSE Zencar i pracy na tylko 2 fazach:
Ponieważ w swej głupocie pociągnąłem kiedyś przed dom do słupka elektrycznego kabel o zbyt małej ilości żył po rozmowie z dystrybutorem przetestowałem pracę EVSE Zencar i Tesli model 3 tylko na 2 fazach. Efekt jest zadawalający:

O ile jest odpowiednia faza (chyba L2) uwzględniona we wtyczce 3-fazowej to zarówno Zencar jak i Tesla startują ładowanie i mam na 2x16A ładowanie 7kW. Jak by nie patrzeć lepiej niż standardowe 3kw. Jeżeli ktoś ma taki problem albo musi poświęcić jedną fazę na coś innego o dużym poborze, jest to jakieś rozwiązanie.
Pozdrawiam!
A nie chcesz przypadkiem teslowego evse 3fazowego co laduje dwoma fazami ?
Kupilem takie i chyba jest gdzies jakis przewod uszkodzony bo laduje max 7kW

cooler

Pionier e-mobilności
A nie chcesz przypadkiem teslowego evse 3fazowego co laduje dwoma fazami ?
Kupilem takie i chyba jest gdzies jakis przewod uszkodzony bo laduje max 7kW
Czemu nie? Daj na priv to się dogadamy