Miejsca parkingowe dla aut elektrycznych

Robsonics

Posiadacz elektryka

Robsonics

Posiadacz elektryka
Idąc tym tropem myślenia należałoby całkowicie zakazać jazdy, bo 1,3 mln ludzi ginie rocznie w wypadkach drogowych.
A myślisz dlaczego wprowadza się strefy 30 w miastach, dlaczego wprowadza się kagańce w postaci dostosowywania prędkości do ograniczeń (auto samo zwalnia), po co promuje się autonomiczną jazdę? Wszystko zmierza do wyeliminowania samochodów z ulic, a te które zostaną, będą po prostu autonomicznymi taksówkami.
Czy to nie sam Musk powiedział, że kierowca jesy zbędny?

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
A myślisz dlaczego wprowadza się strefy 30 w miastach, dlaczego wprowadza się kagańce w postaci dostosowywania prędkości do ograniczeń (auto samo zwalnia), po co promuje się autonomiczną jazdę? Wszystko zmierza do wyeliminowania samochodów z ulic, a te które zostaną, będą po prostu autonomicznymi taksówkami.
Czy to nie sam Musk powiedział, że kierowca jesy zbędny?
Wprowadza się żeby dawać mandaty a nie dla bezpieczeństwa chyba ze jesteś z tych ludzi co wierzą w te brednie w TV ze wszystko robią dla naszego bezpieczeństwa, jak dla mnie to nie chce odp.... ode mnie dla mojego bezpieczeństwa. W Azji można jechać na pace w dziesięć osób a u nas nie bo bezpieczeństwo,uważam że selekcja naturalna jest bardzo wskazana,giną idioci przeważnie.

Robsonics

Posiadacz elektryka
Wprowadza się żeby dawać mandaty a nie dla bezpieczeństwa chyba ze jesteś z tych ludzi co wierzą w te brednie w TV ze wszystko robią dla naszego bezpieczeństwa, jak dla mnie to nie chce odp.... ode mnie dla mojego bezpieczeństwa.
Oficjalnie nigdy tego nie powiedzą
W Azji można jechać na pace w dziesięć osób a u nas nie bo bezpieczeństwo,uważam że selekcja naturalna jest bardzo wskazana,giną idioci przeważnie.
Powiedz to tym z Brukseli.
Antysamochodowa nagonka zielonych i lewicowców mnie zaczyna coraz bardziej irytować

Robsonics

Posiadacz elektryka
Ciekawe, ja jedynie widzę jeden wielki hejt jaka to autonomiczna jazda jest zła (bo gdzieś kilka lat temu jedna osoba zginęła) i to zarówno z dołu jak i od "ekspertów", a już w szczególności w mass mediach.
Ja lubię prowadzić, więc nawet gdyby wprowadzili autonomię jako obowiązkowy element wyposażenia, ale dałoby się to wyłączyć, wyłączałbym.
Szkoda tylko, że coraz więcej tych asystentów jest tak nachalnych i trzeba je wyłączać. Normalnie jak lista startowa w samolocie...

ELuk

Pionier e-mobilności
Patrząc na te absurdy które tu padają,
to powinno się natychmiast zakazać używania ICE bo doprowadzają do masowych śmierci emitując lokalnie spaliny,
a ryzyko śmierci w konsekwencji obcowania z ICE jest wielokrotnie większe niż ryzyko śmierci w pożarze BEV.
👍😎✌️

Robsonics

Posiadacz elektryka
Patrząc na te absurdy które tu padają,
to powinno się natychmiast zakazać używania ICE bo doprowadzają do masowych śmierci emitując lokalnie spaliny,
a ryzyko śmierci w konsekwencji obcowania z ICE jest wielokrotnie większe niż ryzyko śmierci w pożarze BEV.
👍😎✌️
Elektrykami fajnie się jeździ, są komfortowe i elastyczne.
Jednak nie rozważam w najbliższym czasie przesiadki z auta spalinowego, myślę że zrobiłbym to najwcześniej pod koniec obecnej dekady. Jest dla mnie za wcześnie i to już abstrahując od ceny zakupu.
To, co potrzebuję jeszcze wiedzieć o elektrykach lub co musi nastąpić to:
- potrzebuję informacji jak będą się zachowywać modele w obecnej technologii pod kątem zasięgu i degradacji baterii jako 8-12 letna używka
- musi powstać więcej modeli z różnych segmentów, a nie tylko Tesla....
- musi powstać więcej ładowarek
- musi zostać przepracowana technologia ppoż
Więc póki co temat elektryków istnieje dla mnie czysto edukacyjnie jako ciekawostka z przyszłości.

jfor

Zadomawiam się
Tia i naiwnie myślisz nie będą tam parkować a ktoś zada sobie trud żeby sprawdzac czy to hybryda czy też czysto spalinowy pojazd:) Swoją drogą ciekawe czy w takie ograniczenia są gdzieś jeszcze na świecie, ja się nie spotkałem.