Delikatny świst przy szybszej jezdzie

Antek_amb

Nowy na Forum
Witam
Słyszę delikatny świst z okolicy lusterka zewnętrznego od strony kierowcy podczas szybszej jazdy ponad 100km na h. Pewnie trochę nie dochodzi szyba, mogę się mylić ale ktoś tu wspominał żeby na świsty użyć jakiegoś silikonu czy czegoś takiego na obramowanie drzwi albo szyb ale nie mogę znaleźć tego posta. Może ktoś podrzucić rozwiązanie?

Bronek

Pionier e-mobilności
Normalny silikon do uszczelek i "rozmasować" uszczelkę. Gwarancji nie ma ale? Niestety Tesla to Tesla a bezramkowe drzwi są czasem kłopotliwe, bo wystarczy ułamek milimetra.... Np gówniana uszczelka lub leciutko źle dopasowane drzwi.

ducarider

Posiadacz elektryka
Wg mnie uszczelki Tesli są bardzo dobrze spasowane. Przy tak cichym samochodzie naprawdę trudno to zrobić. Żona miała BMW 1 , dwie wymiany uszczelek bez sukcesu. M4 powyżej 160 szumy. Dopiero w klasie CL lub M8 był spokój. W Tesli nawet przy maks prędkości nie mam przedmuchiwania.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Normalny silikon do uszczelek i "rozmasować" uszczelkę. Gwarancji nie ma ale? Niestety Tesla to Tesla a bezramkowe drzwi są czasem kłopotliwe, bo wystarczy ułamek milimetra.... Np gówniana uszczelka lub leciutko źle dopasowane drzwi.
głupie pytanie, w jaki sposób silikon ma pomóc? Rozumiem natłuszczenie na zimę itp.

A pytam bo od miesiąca mam podobne zjawisko ale od strony pasażera. Jechałem na sucho palcem czy gdzieś faktycznie uszczelka nie dochodzi ale bez efektu.

Może faktycznie silikon da lepszy efekt?

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Witam
Słyszę delikatny świst z okolicy lusterka zewnętrznego od strony kierowcy podczas szybszej jazdy ponad 100km na h. Pewnie trochę nie dochodzi szyba, mogę się mylić ale ktoś tu wspominał żeby na świsty użyć jakiegoś silikonu czy czegoś takiego na obramowanie drzwi albo szyb ale nie mogę znaleźć tego posta. Może ktoś podrzucić rozwiązanie?
kiedyś mi to skutecznie i trwale naprawili w serwisie w ramach zgłoszonej partii pierdół do poprawki