Koszt ubezpieczenia Modelu Y

bwegner

Zadomawiam się
Drodzy,

Przymierzam się do zakupu modelu Y, zakładam podstawowy wariant samochodu. Mam pytanie, jakie są obecnie kwoty ubezpieczenia pakietu AC+OC? Przyjmując bezszkodową historię?

Próbowałem coś wywnioskować z porównywarek, ale one głupieją jak dostają do wyliczenia model Y który nie jest jeszcze zarejestrowany :)

Pozdrawiam,
Bartek

Jusand

Posiadacz elektryka
Mi wyliczyli na kwotę ok 4900 złotych PZU, a ofertę dostałem od electricmobility.store
Mam też tam ubezpieczoną T3.

polishkid

Zadomawiam się
Mi wyliczyli na kwotę ok 4900 złotych PZU, a ofertę dostałem od electricmobility.store
Mam też tam ubezpieczoną T3.
Drogie te ubezpieczenia w PL macie. W kwietniu zapłaciłem 870 euro za roczne pelne ubezpiecznie z 3 letnim okresem pełnej wartości nowego auta przy szkodzie całkowitej. Na PLN wychodzi to jakoś 3900

Last edited:

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Wszystko w Polsce drogie. Tak to jest nie ma konkurencji !

Pepek

Posiadacz elektryka
2 m-ce temu oferta na Y RWD wyliczona właśnie w PZU na ~4.800 zł (z szybami, assistance i jakimiś innymi dodatkami). Leasing proponował 2-3 oferty idące grubo wyżej (6,5-7,5 tyś zł).

nabrU

Moderator
Drogie te ubezpieczenia w PL macie. W kwietniu zapłaciłem 870 euro za roczne pelne ubezpiecznie z 3 letnim okresem pełnej wartości nowego auta przy szkodzie całkowitej. Na PLN wychodzi to jakoś 3900

O cenach potencjalnego ubezpieczenia Y na mnie w UK pisałem tutaj
Generalnie Tesla jest dość drogim autem do ubezpieczenia.

bwegner

Zadomawiam się
Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi. Faktycznie dość drogo sobie liczą za Tesle. Z tego wynika że poszukiwania zacznę od PZU/Link4.
Pozdrawiam,
Bartek

Daro76

Fachowiec
U mnie jak w załączeniu. Samochód TMY LR - liczony netto (odliczam 100% VAT). Mam maksymalne zniżki, co istotne to AC serwisowe, z ubezpieczeniem szyb, wg. wartości FV (100%).

Attachments

• Ubezpieczenie.png
    Ubezpieczenie.png
    100,7 KB · Liczba wyświetleń: 94

Jan2

Zadomawiam się
U mnie jak w załączeniu. Samochód TMY LR - liczony netto (odliczam 100% VAT). Mam maksymalne zniżki, co istotne to AC serwisowe, z ubezpieczeniem szyb, wg. wartości FV (100%).
Mam to samo bez NNW, tylko 1200 taniej (negocjowana kwota)