Tesla model 3 (i pewnie też Y) - ulepszenia

refi1234

Posiadacz elektryka
Witam, mam kilka pytań. Jako iż większość wg badania na forum to informatycy lub programiści - zapewne będą wiedzieć więcej.

Dokupiłem i aktywowałem tylny ekran do modelu 3.
Wybór był dość trudny ponieważ:
- ekran 4.6 cala to tylko sterowanie
- ekran 7 cali nie obsluguje bluetooth więc bez sensu na tył
- ekran 8 cali jest za duzy i przeszkadza z podłokietnikiem
- ekran 7.5 cala to nowość jeszcze nie testowana
- ekran 7.2 cala ok ale ma małe wyloty na powietrze

Nie ma ideału ale wybór padł na ekran 7.2 cala. Doszedł. Montowałem bez sterowania przedniego siedzenia pasażera (nie jest mi to potrzebne podobnie jak dodatkowy przewód pod nogami). Montaż dziecinnie prosty, 2 wtyczki na przejściówkach w 1 miejscu bez kablowania, działa, współpracuje z resztą. Jakość 720P ale wystarczy na 7 cali.

Teraz do sedna.
Podłączyłem słuchawki bluetooth - wszystko chodzi.
Podłączyłem kartę SD 256 GB na mikro czytniku usb c - jest ok , choć tylko prawy port usb c obsługuje dane, lewy tylko ładowanie (doszedłem do tego po 60 minutach testów wszystkich rodzajów i rozmiarów magazynów pamieci). Karta 256 GB bez problemu rozpoznawana (format MS-DOS FAT32).

Oto pytania:

1/ Jak podłączyc 2 pary słuchawek do tylnego ekranu?
Jedna para działa bez zarzutu.

A/ bluetooth (testowałem rozdzielacz bluetooth, działa ale problem z nim taki, iż po wyłaczeniu zasilania trzeba wszystko parować od nowa - więc odpada.
B/ audio jack na usb c - ekran nie ma wyjścia jack, dokupiłem przewód usb c -> jack (aby dalej dac rozdzielacz na 2 jacki) - niestety nie działa ani pojedyńczy ani podwójny (nie ma sygnału). Dodam iż testowałem oba dostępne w ekranie porty usb c.

2/ Jak i czy mozna korzystać z danych (wideo, audio inne) na dysku włożonym do glovebox-a na przednim ekranie?
Mam tam hub usb 4 portowy który dość dobrze obsługuje sentry, pad-a, modem z routerem itd. ale jak Tesle zmusic aby widziała zawarte tam pliki.

3/ Ten dodatkowy ekran ma android 11 w jakiejś zabezpieczonej i zamkniętej wersji z dodatkowym programem napisanym pod Tesle na autostarcie (sterowanie oprzewaniem, nawiewy, itd). Czy ktoś wie jak się do niego dobrać aby co nieco poprawić, odblokować, a innych danych nie zniszczyć?

Last edited:

Michal

Moderator
Google:
connect two bluetooth speakers to android 11
Podobno się da

refi1234

Posiadacz elektryka
Google:
connect two bluetooth speakers to android 11
Podobno się da

To niestety nie takie proste.
1. Musisz miec sluchawki z bluetooth multiaudio.
2. Musisz miec pełnego androida na urzadzeniu a ten w rear screen jest spreparowany i okrojony do niezbednych funkcji.

refi1234

Posiadacz elektryka
:) te sprzety to jedna fabryka i tysiące sprzedawców
Ten sam produkt może nazywac sie Hansshow, CarView, Tesbie etc ale sprzedawcy raczej nie pomagają w bardziej zaawansowanych kwestiach jako ze sami nie maja pojecia.