Ionity MOP Nowostawy (dir Poznań) 2 na 2 zepsute na długi weekend

viallos

Pionier e-mobilności
Jak jedziecie z Wawy nie planujcie ... obie ładowarki leżą i infolinia mówi że na pewno nie będą naprawione na długi weekend.

Brawo Ionity!

Jestem w Kutnie i 2 na 2 działają ... lecę nad morze więc no problem ... ale jak ktoś prosto na Poznań to radzę nie planować postoju.

Michal

Moderator
Ionity jak to Ionity ;)
Ja już w Słupsku po jednym postoju w Ciechocinku :)

consigliero

Pionier e-mobilności
W stronę Warszawy środkowe też były zepsute 6 dni temu a w opisywanej akcji z autobusami wychodzi na to że nic się nie zmieniło.

nabrU

Moderator
Korzystam w miarę regularnie z Ionity (wciąż za darmo z kWh zebranych w Bonnet) i jest to jedna z bardziej niezawodnych sieci w UK. W ciągu ostatnich dwóch lat spotkałem tylko raz jedną niesprawną ładowarkę Ionity. Inna sprawa, że większość lokalizacji Ionity u nas to min. 6 ładowarek więc jedna niedziałająca nie stanowi katastrofy.

Ionity po prostu realizuje tę samą misję co Electrify America - pięknie na papierze, a w praktyce nie działa.
Ciekawe w sumie kiedy CCS2 okaże się zbyt wolny. I czy wtedy nawet ładowanie "wolne" będzie się odbywało po DC żeby samochody były lżejsze.

nabrU

Moderator
Ionity po prostu realizuje tę samą misję co Electrify America - pięknie na papierze, a w praktyce nie działa.

Gdzie indziej działa (mapka UK i IRL i jak widać wszystkie na teraz sprawne) tylko w PL nie :ROFLMAO:. Może zgadnę, Ionity zakontraktowało jakąś polską firmę do utrzymania ładowarek w PL i dlatego jest jak jest.

1686420488894.png

dawson

Fachowiec
Ionity ogolnie cos awaryjne jest, a jak jest za granicami ? Ktos sie laduje regularnie ?
Korzystam w DE ( wyjazd 1-2 na kwartał 800km w jedną stronę) jedyny problem jaki miałem to ze ładowarka ładowała ale nie pobierała kasy ( ode mnie i innych) tak to wszystko git. Młyński staw ostatnio na (chyba3) rozłączało zanim zaczeło , na 4 (lub 1 :p) poszło od strzała.