Jaki dobry zimowy płyn do spryskiwaczy?

elektryk

Pionier e-mobilności
Do tej pory kupowałem pierwszy lepszy na stacji benzynowej, ale odkąd mam elektryka to już nie jeżdżę na stacje benzynowe i mam pytanie jaki kupić w miarę dobry płyn zimowy?

W sklepie różnice cenowe olbrzymie i nie za bardzo rozumiem z czego wynikają i na co zwrócić uwagę.

Michal

Moderator
BP, bo ładnie pachnie

Setryu

Nowy na Forum
To moje główne kryterium wyboru: żeby nie śmierdział.
Każdy płyn ma jakiś zapach, i ja też miałem z tym problem bo każdy mi śmierdział. I w końcu znalazłem. Kupowałem go ostatnio w bricomarche, teraz go nie widzę. W brico był niedawno płyn o zapachu jabłko-cynamon. Polecam, pierwszy który mi nie śmierdzi, na prawdę przyjemny zapach jak dla mnie. Jedyny problem to pewnie jak z każdym płynem, że zawiera ciut wody która odparowuje jako ostatnia i zwykle na mrozie powrotnie oszrania szybę od zewnątrz. Ale to chyba każdy płyn tak ma. No chyba że znasz jakiś który nie zostawia białego filmu na mrozie to chętnie poznam. A jabłko-cynamon może na allegro znajdziesz

Norbert

Posiadacz elektryka
Do tej pory kupowałem pierwszy lepszy na stacji benzynowej, ale odkąd mam elektryka to już nie jeżdżę na stacje benzynowe i mam pytanie jaki kupić w miarę dobry płyn zimowy?

W sklepie różnice cenowe olbrzymie i nie za bardzo rozumiem z czego wynikają i na co zwrócić uwagę.
Kup Pan Doris :D
Fajnie pachnie i w dodatku na prawdziwnym metanolu :D
Ale tylko na FV :/ i śmieszno tani :D

abes99

Posiadacz elektryka
Płyn zimowy Pure Chemical z Allegro, kilkanaście zł za bańkę 5l (z reguły kupuję czteropak na sezon, na 3 auta). IMHO, jest ok.

Michal

Moderator
Na pewno nie polecam tego żarówiastego z nalewaka przy myjniach - smród że hej