Fiat 500e

PePeL

Zadomawiam się
Cześć,
Zastanawiamy się nad czymś małym dla żony. Najbardziej podoba jej się Fiat 500e. Wiem że kosztuje więcej niż powinien ale czy ktoś go w Polsce już kupił? Na Facebooku nic o nim nie ma. Tutaj na forum nawet działu założonego nie ma.
O co chodzi? Czy jest z nim coś nie tak?

vwir

Pionier e-mobilności
Czyli nówkę z 2021?

Musisz uściślić. Starsze 500e to auta ze stanów, oparte na starszej wersji fiata 500. Nowe (z salonu) to europajski fiat 500, zupełnie inna konstrukcja niż ten ze stanów. Nie wiemy, o którym piszesz.

vwir

Pionier e-mobilności
Dobra, czyli nowsza konstrukcja. Niestety miałem styczność tylko ze starszą wersją. Ba - przedwczoraj ładowałem się obok takiego i zamieniłem z właścicielem dwa słowa. Ale to konstrukcja, która nie ma absolutnie nic wspólnego z nowszą piećsetką. Więc nie pomogę.

Z ciekawości - która wersja? Z małą czy dużą baterią?

To już pewnie widziałeś? https://www.wyborkierowcow.pl/fiat-500e-red-test/

ATnet

Posiadacz elektryka
Poza absurdalna cena, bardzo słabym zasięgiem to jest po prostu ładne auto ale tylko na miasto. Radzę je obejrzeć z bliska, moja żona je chciała, na żywo po obejrzeniu w salonie wymiekła. W tej cenie kupić się da mini w wersji elektrycznej które jest trochę przyzwoiciej zrobione... Przy czym nadal jak ktoś ma bardzo małe przebiegi to lepiej kupić małe spalinowe z połowę ceny i D... sobie nie zawracać. My stanęło ze kupimy spalinową 500'ke za 1/3 sumy.... Z tym ze moja Pani robi po 3-4K rocznie samochodem.

PePeL

Zadomawiam się
Dobra, czyli nowsza konstrukcja. Niestety miałem styczność tylko ze starszą wersją. Ba - przedwczoraj ładowałem się obok takiego i zamieniłem z właścicielem dwa słowa. Ale to konstrukcja, która nie ma absolutnie nic wspólnego z nowszą piećsetką. Więc nie pomogę.

Z ciekawości - która wersja? Z małą czy dużą baterią?

To już pewnie widziałeś? https://www.wyborkierowcow.pl/fiat-500e-red-test/
150 000 za ten samochód mnie przeraża, więc myślę o najtańszej wersji (23.8kwh) z dodatkowym pakietem zima+radio. Trochę napalony wcześniej byłem na Dacie Spring ale jak obejrzałem to fiat 126p za 90 000. Na razie najsensowniej wygląda ta 500-ka za 109 000
Poza absurdalna cena, bardzo słabym zasięgiem to jest po prostu ładne auto ale tylko na miasto. Radzę je obejrzeć z bliska, moja żona je chciała, na żywo po obejrzeniu w salonie wymiekła. W tej cenie kupić się da mini w wersji elektrycznej które jest trochę przyzwoiciej zrobione... Przy czym nadal jak ktoś ma bardzo małe przebiegi to lepiej kupić małe spalinowe z połowę ceny i D... sobie nie zawracać. My stanęło ze kupimy spalinową 500'ke za 1/3 sumy.... Z tym ze moja Pani robi po 3-4K rocznie samochodem.
mieszkamy kilkanaście km od miasta więc ponad 15 000 się wykręci, dodatkowo panele na podwórku - żal nie skorzystać. Poza tym parkowanie w mieście to też argument.