Fiat 500e

PePeL

Zadomawiam się
Cześć,
Zastanawiamy się nad czymś małym dla żony. Najbardziej podoba jej się Fiat 500e. Wiem że kosztuje więcej niż powinien ale czy ktoś go w Polsce już kupił? Na Facebooku nic o nim nie ma. Tutaj na forum nawet działu założonego nie ma.
O co chodzi? Czy jest z nim coś nie tak?

ATnet

Posiadacz elektryka
150 000 za ten samochód mnie przeraża, więc myślę o najtańszej wersji (23.8kwh) z dodatkowym pakietem zima+radio. Trochę napalony wcześniej byłem na Dacie Spring ale jak obejrzałem to fiat 126p za 90 000. Na razie najsensowniej wygląda ta 500-ka za 109 000

mieszkamy kilkanaście km od miasta więc ponad 15 000 się wykręci, dodatkowo panele na podwórku - żal nie skorzystać. Poza tym parkowanie w mieście to też argument.
Ten najtańszy sprawdź jaki ma realny zasięg i pomnóż go x ,6 wynik to tyle ile masz zasięgu w rozsądnym poziomie użytkowania akumulatora w zimę. Bo mi się wydaje że ten z tym maleńkim akumulatorkiem to w zimę ma tak naprawdę zasięg do wykorzystania około 100km, od tego jeszcze odejmij spadek pojemności akumulatora po 3-4 latach o 10-15%. Ja bym się w to nie pchał. Wiem że KONA, e-Niro czy e-Soul nie są za piękne ale jedno co to że to są praktyczne, sprawdzone i relatywnie tanie elektryki. Ta 500 to ma sens za większym akumulatorem i jest po prostu dla japiszonów a nie jako auto do jazdy....