1000 mil w 11 autach elektrycznych

Michal

Moderator
Trafiłem na ciekawy film pokazujący dość długą (1600 km) prawdziwą podróż samochodami elektrycznym różnych producentów. Szkoda, że nie wzięli jakiegoś ICE - pewnie podróż wyszła by tak samo jak Teslą ;)

Szybkie podsumowanie:
ev1000-graphics-map-v2-1625583660.gif

Cały artykuł tutaj:

krist

Posiadacz elektryka
wystarczy zobaczyć na wyniki "teslabjorna" nawet żałosna hybrydowa Kia z bakiem 40 litrów była szybsza od wszystkich elektryków. I to w warunkacch skandynawskich gdzie jechał maksymalnie 110-120. W naszych warunkach, gdzie 140-150 na autostradzie jest jak najbardziej osiągalne, różnica będzie jeszcze większa. Dobry diesel zrobi 1000km bez tankowania , z maksymalnie jednym postojem.

p0li

Pionier e-mobilności
wystarczy zobaczyć na wyniki "teslabjorna" nawet żałosna hybrydowa Kia z bakiem 40 litrów była szybsza od wszystkich elektryków. I to w warunkacch skandynawskich gdzie jechał maksymalnie 110-120. W naszych warunkach, gdzie 140-150 na autostradzie jest jak najbardziej osiągalne, różnica będzie jeszcze większa. Dobry diesel zrobi 1000km bez tankowania , z maksymalnie jednym postojem.
ale to nie jest żadna niespodzianka - więc skąd ździwienie?

p0li

Pionier e-mobilności
Ja się nie dziwię, trzymam kciuki za większą sięć ładowarek w Polsce
a to ja się przyłaczę - może wtedy człowiek będzie mógł przyjechać na wakacje do .pl bez stresu że stanie gdzieś w połowie drogi z pustym aku

krist

Posiadacz elektryka
a to ja się przyłaczę - może wtedy człowiek będzie mógł przyjechać na wakacje do .pl bez stresu że stanie gdzieś w połowie drogi z pustym aku
i to jest jedyna szansa na sprawne poruszanie się po Polsce ev. Na dzisiaj 1000km Challenge by wyglądał bardzo kulawo

krist

Posiadacz elektryka
@Michal zdajesz sobie sprawę że Twoje prostackie wpisy świadczą tylko i wyłącznie o Twoim mizernym poziomie intelektualnym? Czy to też trzeba Ci wytłumaczyć jak dziecku?