2022.8.2 w końcu naprawiona kamera i ciekawszy update

poochaty

Posiadacz elektryka

Ma już ktoś?

Michal

Moderator
Jeszcze cisza...
Charging Time Estimation będzie bardzo przydatny bo mam trasę 1000km+ do pokonania jednego dnia (i - mam nadzieję - krótkie ładowanie na 6 superchargerach po drodze)
To prawda, bo zdarzało się, że pokazywał durnoty i już przestałem na ten "czas do końca" patrzeć przy ładowaniu :p

Michal

Moderator
Kurde, ja zawsze kilka tygodni po Was dostaję :( Do dupy ta tesla - oszukali mnie! :D

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Kurde, ja zawsze kilka tygodni po Was dostaję :( Do dupy ta tesla - oszukali mnie! :D
A masz włączoną opcję szybkich aktualizacji?? (czyli defacto uczestnictwa w testach beta jak nie alfa) ;)

Michal

Moderator
Tak mam szybkie aktualizacje, obstawiam jedną z dwóch rzeczy:
  1. Mam jednak jakieś dziwne auto, bo baterie jeszcze Panasonic ale już z pompą ciepła - pewnie jest ich stosunkowo mało w całej flocie i łatwiej/bezpieczniej puszczać najpierw updaty na jakieś duże zbiory aut, bo łatwiej później debugować ewentualne błędy jak nie dochodzą żadne takie durne dodatkowe czynniki...
  2. Mam słaby/przerywany zasięg WiFi w garażu, a nie chce mi się trochę z tym walczyć - wygrywa jednak lenistwo. Możliwe, że po prostu jak rozgłasza się aktualizacja, to mojego auta po prostu nie ma żeby ją pobrać. Albo może być tak, że wybierają do pierwszych aktualizacji tylko te z max zasięgiem WiFi, bo na pewno mają takie dane - ja bym chyba tak robił, żeby nie urwało w trakcie pobierania, bo to marnowanie danych i serwerów aktualizacji.