2024.14

Bisek

Fachowiec
Ruszył rollout 2024.14.3. U mnie już instalacja.

EDIT: wizualizacje ruchu pokazują trochę więcej ale nadal daleko to tego co mają FSD w USA i Kanadzie.

Większy font pokazujący prędkość - na plus. Jest czytelniej.

Ikony zapętlenia i odtwarzania losowego od razu na odtwarzaczu - bardzo na plus, brakowało mi tego.

Nadal brak High Fidelity Parking dla posiadaczy USS.

Last edited:

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Ruszył rollout 2024.14.3. U mnie już instalacja.

EDIT: wizualizacje ruchu pokazują trochę więcej ale nadal daleko to tego co mają FSD w USA i Kanadzie.

Większy font pokazujący prędkość - na plus. Jest czytelniej.

Ikony zapętlenia i odtwarzania losowego od razu na odtwarzaczu - bardzo na plus, brakowało mi tego.

Nadal brak High Fidelity Parking dla posiadaczy USS.
A masz Intel Atom czy Ryzena? Są nowe wizualizacje ?

Bisek

Fachowiec
A masz Intel Atom czy Ryzena? Są nowe wizualizacje ?
Ryzen, USS i FSD. Nowe wizualizacje to tylko (aż?):
1.Ładniejszy, pełnoekranowy widok samochodu na postoju.
2. Trochę więcej otoczenia (samochodów, pieszych, śmietników i psów większych od Bronkowego maltańczyka :) ). Częściej też pokazuje światła stopu, kierunkowskazy i otwarte drzwi innych aut na wizualizacji.
3. Można rozciągnąć wizualizację autopilota na cały ekran.

Nic z tego co jest na filmikach z FSD 12.3.6 z USA nie występuje u nas.

tokwi

Pionier e-mobilności
To tylko dla branch z FSD (czyli niedostępne u nas 2024.3.25). Pewnie będzie uwspólnienie (merge) wersji w przyszłości ale 2024.14.3 to jeszcze nie ten moment.
Też mam Intela.
Z racji tego, że w gry grałem jeszcze na interfejsach tekstowych to nowe wizualizacje nie kręcą aż tak, żeby zazdrościć :)
Ale czekam na wreszcie porządną synchronizację Spotify.
Większa czcionka prędkości też dla mnie mega - jeszcze zegar by się prosił.
Czy ktoś wie czy teraz/w której wersji wchodzi Grok.ai?

Bisek

Fachowiec
Też mam Intela.
Z racji tego, że w gry grałem jeszcze na interfejsach tekstowych to nowe wizualizacje nie kręcą aż tak, żeby zazdrościć :)
Ale czekam na wreszcie porządną synchronizację Spotify.
Większa czcionka prędkości też dla mnie mega - jeszcze zegar by się prosił.
Czy ktoś wie czy teraz/w której wersji wchodzi Grok.ai?
1. Co konkretnie jest nie tak z synchronizacją Spotify? Nie trafiłem do tej pory na większe problemy, stąd pytanie.
2. Groka to jeszcze nie dostali (ponoć) wszyscy zapisani z Twitterem Blue, nie przewiduję aby szybko trafił do Tesli.

tokwi

Pionier e-mobilności
1. Co konkretnie jest nie tak z synchronizacją Spotify? Nie trafiłem do tej pory na większe problemy, stąd pytanie.
2. Groka to jeszcze nie dostali (ponoć) wszyscy zapisani z Twitterem Blue, nie przewiduję aby szybko trafił do Tesli.
Ad Spotify, najprostszy test słuchać playlisty w Tesli i po kilku kawałkach odpalić na słuchawkach a aplikacji. Wtedy cofasz się na playliście wstecz do innego zsynchronizowanego punktu (komputer, smartfon, androidauto, applecar, ale nie tesla)

Podobno to ma zacząć teraz działać poprawnie.

W przypadku audio-tesla i przełączania słuchawki-samochód jest jeszcze jedna niedogodność do poprawki w BT, ale to już inna bajka.

Ad. Groka - Elon chwali się że trafia już do Tesli (gdzieś na X było)

Michal

Moderator
Ad Spotify, najprostszy test słuchać playlisty w Tesli i po kilku kawałkach odpalić na słuchawkach a aplikacji. Wtedy cofasz się na playliście wstecz do innego zsynchronizowanego punktu (komputer, smartfon, androidauto, applecar, ale nie tesla)
U mnie działa, chyba... Nie widziałem żeby były z tym problemy.

Bisek

Fachowiec

Podobno to ma zacząć teraz działać poprawnie.
Ze swojej strony miałem podobny problem ale zupełnie odwrotnie. To co odpalałem na aplikacji nie cofało się do Tesli. Z Tesli zawsze miałem playlistę tam gdzie zostawiłem. Zdarzało się też, że Tesla cofała się do wcześniej już odtworzonych utworów na playliście w shuffle.