2024.14

pmlody

Pionier e-mobilności
I cyk, 2024.14.8

never ending story, moze wpadnie jako holidy update :D

krzyss

Pionier e-mobilności
Nic do tej pory nie ustalono na 100%
Więc "napij się kompotu' jak to mówi Halina Kiepska do Waldusia. Jak komuś się sprawdzi np restart lub klikanie w ekran , to o tym pisze z radością, że odkrył Amerykę , po czym wszystko wraca do normy , czyli nic nie wiadomo.
Ja kiedys po restarcie odrazu wskoczylo.
A teraz 14.6 nagle w apce dostalem info ze jest to sciagnalem…

inter

Pionier e-mobilności
Ja kiedys po restarcie odrazu wskoczylo.
A teraz 14.6 nagle w apce dostalem info ze jest to sciagnalem…
Ciekawe, bo pisze że jest wycofywana.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja mam ...14,6. Wycieraczki potrafią nadal dawać po suchym.
Od pewnego czasu start kamery tylnej ma sek opóźnienie (jedt komunikat).To jak sie zostawi ją przy wysiadaniu .
Zaczynam doceniać pewne zalety Tesla Vision (bok , krawężnik np), ale tylko z kontrolą wzrokową , kamery/lusterka. Na samym TVision bym z przodu na jego podstawie nie podjeżdżał na pewniaka jak z czujnikami .
Nie wie, czemu nie ma połączenia tych funkcji, gdy auto ma te czujniki ?
Automatyczna zmiana kierunku jazdy też wymaga uwagi .Jest czasem niepotrzebna i można zrobić sobie lub komuś krzywdę jak się tego nie kontroluje.

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
Ja mam ...14,6. Wycieraczki potrafią nadal dawać po suchym.
Od pewnego czasu start kamery tylnej ma sek opóźnienie (jedt komunikat).To jak sie zostawi ją przy wysiadaniu .
Zaczynam doceniać pewne zalety Tesla Vision (bok , krawężnik np), ale tylko z kontrolą wzrokową , kamery/lusterka. Na samym TVision bym z przodu na jego podstawie nie podjeżdżał na pewniaka jak z czujnikami .
Nie wie, czemu nie ma połączenia tych funkcji, gdy auto ma te czujniki ?
Automatyczna zmiana kierunku jazdy też wymaga uwagi .Jest czasem niepotrzebna i można zrobić sobie lub komuś krzywdę jak się tego nie kontroluje.
Jechałem ostatnio autostradą przy mocnym deszczu ok. 60 km, i muszę przyznać że wycieraczki działały perfekcyjnie. Nastepnego dnia jeżdziłem po mieście, przy średnim deszczu i już tak dobrze nie było.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wycieraczki są lepsze i idzie z tym żyć.
Wg mnie za późno trochę czasem zaczynają i to pojedyncze szuranie gdy np słońce zaświeci, ale to u mnie tylko bywa na początku jazdy i sporadycznie.
.