2024.20

daniel

Señor Meme Officer
Chyba po prostu miałem nadzieję, że przed roadtrip'em wpadnie :p Tym bardziej, że będę też jechać po nocy w górach, więc doświetlanie zakrętów by było w punkt :)
Przynajmniej masz matrixy. To już jest mega upgrade w porównaniu do tego co było parę miesięcy temu kiedy wstyd było włączać długie światła.

nosekbk

Model Y LR AWD 2024
Matrix headlights to był dla mnie dealbreaker żeby w ogóle kupić to auto. Mam w 4-letnim już VW Tiguan Allspace i nie wyobrażam sobie nie mieć ich w jakimkolwiek nowym aucie :p Jak wypuścili update do Modelu Y to umawiałem test drive :D

nabrU

Moderator
Matrix headlights to był dla mnie dealbreaker żeby w ogóle kupić to auto. Mam w 4-letnim już VW Tiguan Allspace i nie wyobrażam sobie nie mieć ich w jakimkolwiek nowym aucie :p Jak wypuścili update do Modelu Y to umawiałem test drive :D

Tiguan ma lepsze matrixy od Tesli .... a już rodzina ID to przepaść (niestety)

jarqu

Posiadacz elektryka
Samo wpadło czy klikacie w zakładkę Oprogramowanie żeby wymusić? U mnie nadal cisza... :(
ja przed wczoraj wsiadlem w auto w garazu podlaczone pod wifi bawilem sie w ustawieniach czaly czas na P, usuwałem stare nagarnia z rejestratora i wartownika i po 15 minutach aktualizacja sie pojawiła, przypadek czy nie sprawdze nastepnym razem tez w ten sposob.

Bronek

Pionier e-mobilności
ja przed wczoraj wsiadlem w auto w garazu podlaczone pod wifi bawilem sie w ustawieniach czaly czas na P, usuwałem stare nagarnia z rejestratora i wartownika i po 15 minutach aktualizacja sie pojawiła, przypadek czy nie sprawdze nastepnym razem tez w ten sposob.
Wiara czyni cuda

SmartSelect_20240613-114421_Brave_copy_831x653.jpg

daniel

Señor Meme Officer
przypadek czy nie sprawdze nastepnym razem tez w ten sposob.
Heh, zawsze mnie to fascynowało. Człowiek ma takie wrodzone ciągoty do szamanizmu. W pracy też się często z tym spotykałem. "Inwerter zapamiętuje pierwszą fazę do której został podłączony". "Musisz to zrobić w tej kolejności inaczej nie zadziała", "nie wiem czemu, ale jak robimy inaczej to nie działa". I takie rady były przekazywane z "pokolenia na pokolenie" ze zmiany na zmianę.

jarqu

Posiadacz elektryka
Hehe nie no przecież napisałem że może to przypadek a może nie, generalnie widziałem ze jest masowo rollowany ten updejt na tesle ale jak zwykle mnie omijało, cała dobe tesla stała uśpiona w garażu bo nią nie jeździłem mając chwile późnym wieczorem poszedłem do garażu w celu głownie przejrzenia nagrań z wartowniaka i rejstratora żeby pamięć na pendrive sie nie zapchała. Auto działalo tak 15-20 miniut ja sobie klikałem i aktualizacja sie pojawiała. Generalnie dla mnie to logiczne że jak auto jest uśpione to raczej nie sprawdza aktualizacji co chwile, tymbardziej jak ma niski stan naładowania a miałem coś koło 30% jeśli dobrze pamiętam ale jak to wiadomo w tesli to logika nijak sie ma z rzeczywistością. :D wiec ja wychodzę z założenia że u Muska wszystko możliwe. :p

Last edited: