ciastek
Pionier e-mobilności
Zacząłem się zastanawiać, czy nie pada mi układ klimatyzacji. Nie pomyślałem, że to może być wina aktualizacji.
U mnie auto sprawdzało 11.06 rano aktualizację, potem po południu od kilku godzin było uśpione, a o 21.30 przyszło info o aktualizacji. Wygląda to tak, że serwer wysyła info i wybudza samochód przez WOL.Hehe nie no przecież napisałem że może to przypadek a może nie, generalnie widziałem ze jest masowo rollowany ten updejt na tesle ale jak zwykle mnie omijało, cała dobe tesla stała uśpiona w garażu bo nią nie jeździłem mając chwile późnym wieczorem poszedłem do garażu w celu głownie przejrzenia nagrań z wartowniaka i rejstratora żeby pamięć na pendrive sie nie zapchała. Auto działalo tak 15-20 miniut ja sobie klikałem i aktualizacja sie pojawiała. Generalnie dla mnie to logiczne że jak auto jest uśpione to raczej nie sprawdza aktualizacji co chwile, tymbardziej jak ma niski stan naładowania a miałem coś koło 30% jeśli dobrze pamiętam ale jak to wiadomo w tesli to logika nijak sie ma z rzeczywistością.wiec ja wychodzę z założenia że u Muska wszystko możliwe.
![]()
Niebezpieczny parking, uważaj tam żeby się nie zapalić od jakiegoś dieslaMój stoi od niedzieli na parkingu lotniska Luton (sic!) i dostał info o update, więc żadne 'czary' są niepotrzebne.
A to ciekawe, dzis mialem tylko krotka jazde i wlasnie mialem wrazenie ze w aucie jest za cieplo. Aktualizacja zmienila mi tez nawiew na 1 a mialem 5-6.Zacząłem się zastanawiać, czy nie pada mi układ klimatyzacji. Nie pomyślałem, że to może być wina aktualizacji.
Kurcze dziś to zauważyłem ale zignorowałem ale faktycznie to chyba wina aktualizacji.Zacząłem się zastanawiać, czy nie pada mi układ klimatyzacji. Nie pomyślałem, że to może być wina aktualizacji.
szczerze to nie zauważyłem a lubię mieć chłodno w aucieZacząłem się zastanawiać, czy nie pada mi układ klimatyzacji. Nie pomyślałem, że to może być wina aktualizacji.
Jeszcze nie ma upałów, ale zauważyłem, że wentylatory chodzą ciszej.szczerze to nie zauważyłem a lubię mieć chłodno w aucie