2024.26

Krystian85

Zadomawiam się
W koncu tą prędkość czyta normalnie z kamer a nie położenia GPS. Tu gdzie mieszkam to był spory problem. Potrafiło na 50 wczytać 90 albo 30. Teraz jest jak powinno być widzi znak z kamery i taka prędkość ustawia. Jednak powrócił stary problem. Każdą prędkość powyżej 60 trzeba kliknąć na ekranie. Czyli wyjeżdżam z zabudowanego, kamera widzi 90 a ja i tak musze kliknąć 90...bez sensu trochę...

Bronek

Pionier e-mobilności
Mapy niby nowe a mi każe wskakiwać na widukt (jak gdybyTesla umiała latać ), jak jadę w prawo na S6 ,ale jak chcę w drugą stronę , to prawidłowo kieruje pod niego . A to jedyna droga w obie strony

Z tymi predkosciami jest nie do końca ok . W S I X nie ma klikania w ekran.
Do tego dochodzą czeste obecnie obszary z komunikatem o slqbym sygnale gps .

Bluetooth i lokalizacja muli i robi różne rzeczy z otwieraniem bramy , zamykaniem lusterek.

Czyli jak zwykle coś za coś .. spieprzą jedno, poprawią drugie

pmlody

Pionier e-mobilności
Do tego dochodzą czeste obecnie obszary z komunikatem o slqbym sygnale gps .
Gps to chyba z innych względów szwankuje obecnie :unsure:

Bronek

Pionier e-mobilności
Będą wystawiać silniki pod klapami , czy klapy do silników ?

Tesla wdraża naprawę w 1,85 mln samochodów. Koncern musi zaktualizować potencjalnie wadliwe oprogramowanie. To efekt występowania ryzyka automatycznego otwierania się klapy silnika w trakcie jazdy - informuje Reuters. Usterka dotyczy modeli 3, S, X oraz Y produkowanych od 2021 do 2024 roku.

Michal

Moderator
A gdzie jest klapa silnika w Tesli? Może gdzieś pod spodem... Albo w bagażniku / frunku... hmmm...

r00tku

Posiadacz elektryka

ciastek

Pionier e-mobilności
Nagłówek kłamie
To efekt występowania ryzyka automatycznego otwierania się klapy silnika w trakcie jazdy - informuje Reuters.
Treść również
Tesla wydała aktualizację oprogramowania (...), która zapobiega otwieraniu się masek w czasie jazdy.
Ale dalej mówią prawdę
W wyniku usterki samochody nie wykrywały niezatrzaśniętej maski, co stwarzało ryzyko jej otwarcia w trakcie jazdy.
Tak czy inaczej
1722444866377.png