2024.8

zibizz1

Pionier e-mobilności
Zawsze mnie ciekawi jak to działa. Czy ja puszczają do 10% floty to jest to już przypisane pod konkretny numer VIN czy może pierwsze 10% floty, które zdąży sprawdzić czy ma dostępną aktualizacje? A może 10% floty podpięte pod WIFI?
Moim zdaniem jest jakaś suma kontrolna VIN(lub inny numer z auta)+ hash wersji(lub inny identyfikator), dzięki temu dla każdej wersji kolejność jest inna. Ustawiają sobie np 5% jeśli zainstaluje tylko 1% to trudno, jeśli potrzebują więcej mogą zwiększyć na 10%.
Przydzielanie na etapie sprawdzania działało by podobnie bo ktoś mógłby dostać powiadomienie a bardzo długo nie instalować

Slawoos

Zadomawiam się
Wczoraj wpadła aktualizacja, dzisiaj zrobiłem z matrixami kilkanaście km. Jest OK. Nikt nie mrugał, dużo szybciej po minięciu się z autem robi się znów jasno. Wcześniej długie zanim się włączyły było parę sekund zwłoki. Więc jak dla mnie zmiana na plus.

Michal

Moderator
Instaluję! O dzięki Ci Elonie!!!

KrzyCh

Pionier e-mobilności
U mnie też wczoraj się pojawiła i pobrała 2024.8.7, ale w opisie zmian były “minor security fixes”. Też tak macie czy to ja nie ogarnąłem?

Oskarroo

Zadomawiam się
U mnie też wczoraj się pojawiła i pobrała 2024.8.7, ale w opisie zmian były “minor security fixes”. Też tak macie czy to ja nie ogarnąłem?
Też tak miałem, natomiast po instalacji pojawił się opis matrixów pod "2024.8", a w "2024.8.7" jedynie "Minor security fixes" także jeżeli masz odpowiednie światła - będzie działać. :)

Michal

Moderator
Teraz tylko czekać do wieczora żeby jeździć i sprawdzać :)
giphy (1).gif

Michal

Moderator
Widzę, że powiadomienie się u mnie pojawiło 01:18... a ja głupi spałem, choć mogłem jeździć po nocy i nie oślepiać :D

Najnowsze dyskusje