2024 Tesla Holiday Update

inter

Pionier e-mobilności
Cześć mam update 44.25.2 i coś mi tu chyba nie pasuje. Nie wiem dlaczego nie mogę odtwarzać w telefonie nagrań z Tesli (jak dobrze widzę nie dostępne dla Androida ?)
Co to jest za ikonka ? Ciągle nie aktywna ?

View attachment 22757
Ta ikonka to informacja o zajętości sąsiedniego pasa. Uaktywnia sie jak da sie kierunkowskaz.

inter

Pionier e-mobilności

inter

Pionier e-mobilności
Niekoniecznie. Może to przez to, że mam EAP, ale u mnie pokazuje kiedy Autopilot może zmienić pas samodzielnie.
No własnie, źle to napisałem.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Nowe modele posiadają już zmodyfikowaną osłonę kamery. Pytanie czy ktoś takową posiada i jest w stanie potwierdzić czy to działa i kamera tylna się mniej brudzi?

View attachment 22741

Chciałbym sobie coś takiego zaprojektować i wydrukować. Tylko pytanie czy jest sens :)
(Gotowe projekty dostępne w necie niestety nie działają :) )
Ja drukuje właśnie

1734001424713.png

Zdam relacje co i jak, ewentualnie będę mógł wysłać Wam te elementy :)

mm-tesla

Posiadacz elektryka
WĄTEK TEJ OSŁONKI TUTAJ: https://forum.elektrowoz.pl/threads/oslonka-do-tylnej-kamery-tesla-y-2003-berlin.7845/
TAM TEŻ MOŻESZ OTRZYMAĆ TAKĄ

Jak widać szybko poszło, 30min drukowania, musiałbym każdemu wysłać 3 sztuki, bo wciskając to na kamerkę można uszkodzić łatwo, ale przy 2giej próbie poszło bez problemu.

Zdjęcia przed:
1734005345792.jpeg1734005047559.jpeg1734005063044.jpeg

Zdjęcia po zaaplikowaniu:
IMG_5471 Large.jpegIMG_5472 Large.jpegIMG_5473 Large.jpegIMG_5474 Large.jpeg

Wygląda na to, że jest idealnie, wydrukowałem białe, żebyście widzieli jak to wygląda

Zrobię osobny wątek na tą część, aby można było oddzielić dyskusje.

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Gorzej może będzie obślinionym paluchem wytrzeć ? Zostanie piasek /syf w zakamarkach ?
Moim zdaniem brud bardziej zagraża od dołu z pod kół..
Ciekawie , doświadczalnie wyjdzie

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Gorzej może będzie obślinionym paluchem wytrzeć ? Zostanie piasek /syf w zakamarkach ?
Moim zdaniem brud bardziej zagraża od dołu z pod kół..
Ciekawie , doświadczalnie wyjdzie
myślę, że autor tego projektu dobrał możliwie dużą osłonę, tak aby nie zmniejszyć pola widzenia kamery. Zobaczymy, testy dziś :p