2024 Tesla Holiday Update

ELuk

Pionier e-mobilności
Gorzej może będzie obślinionym paluchem wytrzeć ? Zostanie piasek /syf w zakamarkach ?
Moim zdaniem brud bardziej zagraża od dołu z pod kół..
Ciekawie , doświadczalnie wyjdzie
Myślę ze to kwestia obiegu powietrza, które teoretycznie powinno omywać soczewkę.

tomA

Posiadacz elektryka
ja wczoraj sprawdziłem i aby otworzyć samochód z zegarka trzeba odpalić aplikację.
Zgadza się potwierdzam, mimo iż aplikacja w tle jest uruchomiona... nie otworzy auta dopóki nie otworzysz apki.
Masz w opcjach zegarka włączone Ustawienia -> ogólne -> odświeżanie w tle?
Odświeżanie w tle jest włączone.

Tak po za tym to zawiedziony jestem tą aplikacją Tesli.
Telsa mogła by się nauczyć od Tessie - aplikacja na Apple Watch Tessi jest mega - można zrobić wszystko i do tego daje możliwość ustawienia widżetów na ekranie głównym zegarka jak zamknięcie auta czy otwarcie bagażnika i wiele innych. (można sobie ustawić zawsze skrót i dać na tarczę zegarka ale to jest opcja na około i nie ma ikonki odpowiadającej za daną czynność jak w Tessi) No i Tessie też może być kluczykiem auta....
Mam nadzieję że Tesla dopiero się rozkręca i aplikacja na zagarek się będzie rozwijać i wygladać jak Tessie.

tomA

Posiadacz elektryka
Dla zainteresowanych pokaże jak wygląda Tessie i Tesla na tarczy zegarka i czego mi brakuje...

IMG_1439.jpg
Tak wyglada Tessie i możliwość ustawienia każdej funkcji na zegarku .....

IMG_1454.jpg
W aplikacji Tesla - jest tylko ikona obecnie stan naładowania auta która tylko otwiera aplikację Tesla a nie uruchamia żadnej fukcji. Skrót (niebieski w środku) otwiera bagażnik ale nie wiadomo co tam jest ustawione jak bym dał kilka ikon odpowiadających za rózne funkcje..

Bronek

Pionier e-mobilności
Dla rownowagi
Apka zew na Androida np. Watt Key , działa jak ją raz uruchomimy po BT. Podchodzę do drzwi i odblokowuje (Tick Watch Pro 3 LTE)
Zawsze będą opoźnienia jak auto śpi, wole aplikacje zdalnie działające z tym że ostatnio z nimi są kłopoty.

eimi

Pionier e-mobilności
To może być kwestia jak tesla podchodzi do bezpieczeństwa, wiem że apple watch się blokuje po zdjęciu z ręki, ale może wtedy by nadal otwierał auto? Trzeba pamiętać że kluczyk w telefonie i zegarku to wygoda, ale też ryzyko. Nie chciałbym żeby ktoś pożyczył sobie mój telefon albo zegarek i odjechał autem.

Ja w samsung watchu awaryjny kluczyk mam w ten sposób że muszę otworzyć aplikacje i zbliżyć zegarek tak jak kartę - specjalnie mam wyłączony kluczyk BT. W zegarku i tak traktuje jako tylko awaryjny jak zapomnę telefonu albo się rozładuje. Zawsze jak auto stoi dłużej i wiem że nie będę używał (np. urlop) to w telefonie w aplikacji tesli wyłączam zdalny kluczyk. Potem można włączyć bez żadnego kodowania na nowo.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wszystkie na ogól blokują.
Do tego można np nie blokować ekranu pinem lub symbolem lub byciem na ręku (po odblokowaniu uprzednim ) ale wtedy nie działa płacenie .
Zegarki też oszczędzają energie i przechodzą w takie tryby .
Co firma to inaczej a do tego też mają aktualizacje i tym samym są zmiany.
U mnie GoogleAss przestalo odpowiadać na komendy głosowe.itp

Last edited:

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Sprawdziłem Aplikację Tesli na Apple Watch (Ultra 1), do testów wyłączyłęm telefon (symulacja samego zegarka), normalnie działa jak klucz do samochodu i można odjechać, nie wiem tylko jak zachowa się przy 10%, kiedy wyłączają sie niektóre funkcje zegarka przy niskiej baterii.

Apka tesli działa o niebo lepiej od Tessie, Watchla i innych wynalazków, które próbowałem, które nigdy nie symulowały kluczyka jedynie uderzały do api, gdzie można było uruchomić zdalnie samochód (do jazdy).