2025.14 - Tesla 2025 Spring Update

facet

Fachowiec
Właśnie problem w tym że ja pare centymetrów ręcznie pchnę do góry, klawiszem zapamiętam, na tablecie zapiszę a i tak nic to nie daje. Mam 171cm i nie wchodzę pod klapę bo czołem zahaczam chyba że to max highlanda?

piotrazz

Posiadacz elektryka
U mnie zauważyłem, że auto się nie usypia i ciągle drenuje baterię. Mam taki przypadek pierwszy raz od 06.24, a więc trochę tych update'ów już miałem. Może reset z rolek to naprawi?
Jak wchodzę w apkę, to auto jest już wybudzone, a wcześniej musiałem apkę odświeżyć.
Ktoś to może jeszcze zaobserwował?
A masz może EAP lub FSD? U mnie Summon był włączony i drenował baterię.

umcus

Pionier e-mobilności
Właśnie problem w tym że ja pare centymetrów ręcznie pchnę do góry, klawiszem zapamiętam, na tablecie zapiszę a i tak nic to nie daje. Mam 171cm i nie wchodzę pod klapę bo czołem zahaczam chyba że to max highlanda?
Tak, HL nisko otwiera klapę. Jestem nieco wyższy i miałem ten sam problem na jazdach testowych. Byłem wręcz pewien, że to tylko kwestia czasu, aż przydzwonię czołem tak, że zobaczę gwiazdy ;)

pmlody

Pionier e-mobilności

aadam75

Zadomawiam się
A masz może EAP lub FSD? U mnie Summon był włączony i drenował baterię.
Mam podstawowy AP, a przyczyną było włączenie opcji USB po wyjściu z auta. To jednak sporo Watt zjada na postoju.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Działa 🤗 u mnie pomogła taka procedura - samochód ustawiony na podjeździe, z 20 metrów od garażu. Otwieram klapę na maxa, przytrzymuję przycisk na 2 piknięcia i z tabletu zapisuję jako ustawienie domyślne. Następnie wjeżdżam do garażu, otwieram klapę i zatrzymuję ją na żądanej wysokości, potwierdzam przyciskiem na 2 piknięcia. Ustawienie zapamiętuje się dla danej lokalizacji lub mogę je zapisać jako domyślne. Wydaje się, że kluczowe jest rozpoczęcie całej procedury w miejscu gdzie jest mocny sygnał GPS
jak zapisujesz z tabletu ustawienia domyślne ?

Bronek

Pionier e-mobilności
Problem jest tylko jeden i raczej wydumany , choć parę razy tak mialem .To "przywalenie klapą" w zamkniętą bramę garażową jak auto stoi za niż na styk.
Pomimo , że kamera widzi z tyłu "ścianę" w postaci bramy np , i niektórzy mają jeszcze czujniki ...to klapa wali w drzwi.
Oczywiscie sytuacja przy nieuwadze lub kombinowaniu z s3xy itp ..