2025.20

zibizz1

Pionier e-mobilności
Nie ważne czy odblokowane czy nie. Zamki sa elektryczne i nie otworzy w trakcie aktualizacji. Jak ktoś uruchomi będąc w środku i nie wie że sa klamki mechaniczne to może mieć niezapowiedziana wizytę w saunie.

cooler

Pionier e-mobilności
Nie ważne czy odblokowane czy nie. Zamki sa elektryczne i nie otworzy w trakcie aktualizacji. Jak ktoś uruchomi będąc w środku i nie wie że sa klamki mechaniczne to może mieć niezapowiedziana wizytę w saunie.
Nie jest tak źle, do pewnego momentu wszystko podczas upgrade działa (a na pewno klima), samochód jest nieresponsywny przez kilka minut podczas restartu. Niejeden update w życiu przesiedziałem w środku to wiem.
Można się tylko wystraszyć jak strzela przekaźnikami :)
Dla pewności postaw w cieniu a nie na pełnym słońcu, z natury rzeczy nie ryzykuj i nie rób update za granicą na wyjeździe :eek: Zwykle nic tragicznego się po update nie dzieje, ale parę wtop było.

Masta20PL

Zadomawiam się
Czyli ściąga się samo? Nie mogę wymusić kiedy ma się ściągnąć ? Instaluje się nie samo? Pyta się mnie kiedy mam zainstalować ? Kumam, że nie wszyscy dostają aktualizacje w tym samym czasie. Ale kiedy mogę ja się spodziewać że dostanę ? Ostatnio problem mialem z łączeniem z tel i z comanderem myślałem że aktualizacja już weszła ale nie

nabrU

Moderator
Czyli ściąga się samo? Nie mogę wymusić kiedy ma się ściągnąć ?
Instaluje się nie samo? Pyta się mnie kiedy mam zainstalować ? Kumam, że nie wszyscy dostają aktualizacje w tym samym czasie. Ale kiedy mogę ja się spodziewać że dostanę ? Ostatnio problem mialem z łączeniem z tel i z comanderem myślałem że aktualizacja już weszła ale nie

To Tesla decyduje kiedy wysyła update do Twojego samochodu.
Sciąga się samo jak samochód jest akurat w zasięgu Wifi i wtedy tylko jest info, ze pobrano i czy chcesz zainstalować
Jeśli samochód nie jest w zasięgu wifi, jest info że taka i taka wersja jest gotowa do pobrania, podłącz samochód pod Wifi i pobierz.

Krk

Posiadacz elektryka
Po aktualizacji nie działa mi radio DAB. Działała ostatnio grająca stacja i nie dało się innej włączyć a po resecie z rolek już nie działa żadna stacja. Kółko się kręci i nic nie się nie da włączyć. Tylko internetowe działają.

jni

Nowy na Forum
Czy ktoś po aktualizacji x.20.3 ma problem z załączajacym sie alarmem ?
Albo mam muchę albo cos skopali. Juz 2 razy sie włączył samoistnie. Raz na Sentry i raz z wyłaczonym Sentry.
Mnie się włączył samoistnie wczoraj, Sentry było aktywne, oglądałem nagrania i w momencie włączenia alarmu nic się nie wydarzyło przy samochodzie.

inter

Pionier e-mobilności
Po aktualizacji nie działa mi radio DAB. Działała ostatnio grająca stacja i nie dało się innej włączyć a po resecie z rolek już nie działa żadna stacja. Kółko się kręci i nic nie się nie da włączyć. Tylko internetowe działają.
Wszystko działa jest OK.

cooler

Pionier e-mobilności
U mnie dzisiaj wpadło do TMY. Ciekawe czy nie będzie konfliktu z S3XY buttons oraz akcji z otwieraniem tylnych drzwi po stronie kierowcy.
Nie ma konfliktu, co więcej: klamka w tym sofcie działa inaczej niż w S3XY Commandrze: tylko odblokowuje port, ale go nie otwiera czy zamyka, jak to robi S3XY. W ogóle dziwnie to działa.
Włączyłem w S3XY z powrotem i ustawiłem timeout na 4s, czyli o sekundę dłużej niż w sofcie. Wygląda na to że S3XY ma jeszcze sporo czasu przed sobą :)

facet

Fachowiec
wczoraj z 500km na autopilocie ale z odpietym sexy bo auto do serwisu szło i bida z ochroną przekraczania predkości bo zaraz dostałem bana tak samo bida ze trzeba dwa razy klikac bo nie zawsze łapnie to samo z autowłączeniem po zmianie pasa. DO tego wszelkie efekty świetlne i wiele wiele innych nie wspominając o dodatkowych guzikach więc myślę że S3xy szybko nie zniknie