2025.20

Bronek

Pionier e-mobilności
W sensie zwykły summon? Kurde bo własnie sie zastanawiałem nad zakupem tego. Wynająłem dość ciasny garaż i o ile ja wejde do auta, to zapakowanie psa jest dużo trudniejsze. Summon tutaj by mi się sprawdził
To u nas minie chwilowe i może coś z mapą ,? W Tesli jest jak w kalejdoskopie , ja przywykłem.
Kiedyś byly dwie opcje summona normalnie i ciasno a do tego 20cm z przodu teraz jest jedna opcjaci 30mcm , pewnie dlatego ze nie ma już czujników.
Za dawnuch czaso5w gdy była wolność i swoboda i jedno FSD , zaparkowałem automatycznie na trawniku miedzy drzewami.

cooler

Pionier e-mobilności
Coś z tym softem jest nie tak.

Auto stoi od 3 lipca na parkingu podziemnym (jestem na wakacjach innym autem) i co parę dni samoczynnie włącza mi się Sentry/wartownik - w tym czasie już 3 razy się włączył.

Przed pierwszym razem nie dotykałem aplikacji, jak się zorientowałem to wyłączyłem i sprawdziłem też w Tessie wszelkie automatyzacje i nic tam nie ma (również w logach Tessie co do wysłanych komend).

Specjalnie zostawiłem z niskim SoC 55% żeby półtoramiesięczna rozłąka nie zrobiła krzywdy akumulatorowi, ale te samoczynne Sentry zezarlo już 7% baterii, na szczęście zorientowalem sie i wyłączam jak tylko zauwaze spadek poziomu SoC. Na szczęście apka nie budzi teraz auta więc sprawdzam raz dziennie czy znów mi się tak nie stało.

Miał ktoś z Was przypadek samoczynnie włączającego się Sentry? Trochę strach auto na lotnisku zimą zostawić.

inter

Pionier e-mobilności
Coś z tym softem jest nie tak.

Auto stoi od 3 lipca na parkingu podziemnym (jestem na wakacjach innym autem) i co parę dni samoczynnie włącza mi się Sentry/wartownik - w tym czasie już 3 razy się włączył.

Przed pierwszym razem nie dotykałem aplikacji, jak się zorientowałem to wyłączyłem i sprawdziłem też w Tessie wszelkie automatyzacje i nic tam nie ma (również w logach Tessie co do wysłanych komend).

Specjalnie zostawiłem z niskim SoC 55% żeby półtoramiesięczna rozłąka nie zrobiła krzywdy akumulatorowi, ale te samoczynne Sentry zezarlo już 7% baterii, na szczęście zorientowalem sie i wyłączam jak tylko zauwaze spadek poziomu SoC. Na szczęście apka nie budzi teraz auta więc sprawdzam raz dziennie czy znów mi się tak nie stało.

Miał ktoś z Was przypadek samoczynnie włączającego się Sentry? Trochę strach auto na lotnisku zimą zostawić.
W nowej lokalizacji był włączony (stał 3 dni), ale po wyłączeniu nie włączał się już więcej.

cooler

Pionier e-mobilności
W nowej lokalizacji był włączony (stał 3 dni), ale po wyłączeniu nie włączał się już więcej.
Zrobiłem zgłoszenie do serwisu, może coś pomogą, często (zimą w każdym miesiącu więcej jestem w ciepłych krajach niż w PL) latam na ponad 2-3 tygodnie i auto stoi np na lotnisku, takie włączenie Sentry to niemiła niespodzianka po powrocie.
Ale fakt że wcześniej takich przygód nie miałem, wyłączyłem w lutym to do marca nawet przez parę tygodni 3% nie zezarlo.