2025.26

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Dostalem dzis aktualzacje do 2025.26.4 ktos pisal na FB że psuje działanie matrixów także obawiam sie z instalacją. Możecie potwierdzić albo zaprzeczyć?
ja zauważyłem, że musi być ciemniej żeby sie włączyły, więc jadąc po ulicy z lampami już nie dają czadu, w trasie nic nie zauważyłem.

margielm

Fachowiec
ja zauważyłem, że musi być ciemniej żeby sie włączyły, więc jadąc po ulicy z lampami już nie dają czadu, w trasie nic nie zauważyłem.
to brzmi raczej jak "naprawienie matrixów" a nie "popsucie". Może tak chcą zaadresować problem że długie sie włączają na terenie zabudowanym.

Swoją drogą, jak wracałem w wakacji w nocy (trasa od 19:00 do 23:30). To matrixy działały świetnie. Ani razu nikt na mnie nie mrugnął. jechałem krajówkami, lokalnymi, jak i S-kami.
Także, mam zupełnie inne doświadczenie niż zaprezentowane przez PAIT w jego filmie o matrixach.

jarqu

Posiadacz elektryka
u mnie tez matrixy działaja calkiem dobrze, nie widze zbytnio pola do poprawy bardziej walasnie do popsucia stąd obawy.

oski

Referral: Zyskaj 1000 km przy zakupie Tesli
to brzmi raczej jak "naprawienie matrixów" a nie "popsucie". Może tak chcą zaadresować problem że długie sie włączają na terenie zabudowanym.

Swoją drogą, jak wracałem w wakacji w nocy (trasa od 19:00 do 23:30). To matrixy działały świetnie. Ani razu nikt na mnie nie mrugnął. jechałem krajówkami, lokalnymi, jak i S-kami.
Także, mam zupełnie inne doświadczenie niż zaprezentowane przez PAIT w jego filmie o matrixach.
a jechałeś terenem prostym czy górzystym?

margielm

Fachowiec
a jechałeś terenem prostym czy górzystym?
raczej płaskim. (https://maps.app.goo.gl/ju5XVyAFSGMNWkti8), ale na drogach 2-jezdniowych bariery rozdzielające pasy zasłaniają światła TIRów, więc samochód ich nie widzi i, w innyuch samochodach, oślepia kierowców siedzącyuch w kabinach ponad barierami. W Tesli ani jeden kierowca TIRa mi nie mrugnął. Szczerze to byłem w szoku jak dobrze to działało.

Zresztą PAIT, z tego co pamietam, też po płaskim jeździł.

TheJakubo

Nowy na Forum
Ja w tydzień temu jechałem trasę Berlin Wrocław i musiałem przestać używać matrixow bo dosłownie każdy tir mrugał jak były te bariery. Oczywiście też jak nie było barierek a tir wyjeżdżał zza wzniesienia to też nie wycinało go (ale tego się spodziewałem). Próbowałem kilka razy wrócić na innym odcinku drogi ale nie dało się jechać. Tesla nie widziała że jedzie tir przez bariery a kierowcy w szoferce jak na scenie 😔. Może teraz po aktualizacji będzie coś lepiej.

inter

Pionier e-mobilności
Ja w tydzień temu jechałem trasę Berlin Wrocław i musiałem przestać używać matrixow bo dosłownie każdy tir mrugał jak były te bariery. Oczywiście też jak nie było barierek a tir wyjeżdżał zza wzniesienia to też nie wycinało go (ale tego się spodziewałem). Próbowałem kilka razy wrócić na innym odcinku drogi ale nie dało się jechać. Tesla nie widziała że jedzie tir przez bariery a kierowcy w szoferce jak na scenie 😔. Może teraz po aktualizacji będzie coś lepiej.
Jest opcja automatycznej kalibracji, warto zrobić, auto musi stać na płaskim terenie.

TheJakubo

Nowy na Forum
A moze musisz troche wyregulowac swiatla ? Zdarzalo sie ze fabrycznie swiecily za wysoko.
O tym nie pomyślałem. Odebrałem auto tydzień wcześniej. Ale tylko tiry mrugały osobówka chyba żadna. Ale pójdę tym tropem i sprawdzę. Wiecie może czy na stacji diagnostycznej mi wyregulują?