2025.8

inter

Pionier e-mobilności
Zmiany w 2025.8.3

Uwzględnione w 2025.8​

- Wyświetl zużycie energii w ciągu ostatnich 10, 100 lub 200 mil (15, 150 lub 300 kilometrów) na stronie Zużycie, z opcją wyczyszczenia historii. Wybierz kolejno opcje App Launcher > Energy app > Consumption.

- Oszacowanie energii akumulatora uwzględnia teraz charakterystykę użytkowania pojazdu i dostosowuje się w czasie w oparciu o Twoją historię. Całkowita dostępna energia akumulatora pozostaje niezmieniona.

- Możesz teraz uruchomić test stanu baterii, aby zmierzyć poziom energii zachowanej w baterii w porównaniu z jej nowym stanem. Przeprowadzenie tego testu może spowodować ponowną kalibrację szacowanej energii, co może wpłynąć na wyświetlany zasięg. Przejdź do opcji Elementy sterujące > Serwis > Kondycja baterii.

- Aktualizacja ta zawiera ważne poprawki bezpieczeństwa i ulepszenia.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Nie wiem czy u Was tak jest, ale u mnie zauważyłem taką prawidłowość (moja subiektywna opinia / odczucie). Najpierw przychodzi mi aktualizacja oprogramowania aplikacji (iPhone więc App Store), a dopiero później pojawia mi się aktualizacja oprogramowania samochodu.
Czy to tylko mi się tak wydaje czy Wy również macie podobne spostrzeżenia ?

inter

Pionier e-mobilności
Nie wiem czy u Was tak jest, ale u mnie zauważyłem taką prawidłowość (moja subiektywna opinia / odczucie). Najpierw przychodzi mi aktualizacja oprogramowania aplikacji (iPhone więc App Store), a dopiero później pojawia mi się aktualizacja oprogramowania samochodu.
Czy to tylko mi się tak wydaje czy Wy również macie podobne spostrzeżenia ?
Nie ma znaczenia.

slaveq

Pionier e-mobilności
- Możesz teraz uruchomić test stanu baterii, aby zmierzyć poziom energii zachowanej w baterii w porównaniu z jej nowym stanem. Przeprowadzenie tego testu może spowodować ponowną kalibrację szacowanej energii, co może wpłynąć na wyświetlany zasięg. Przejdź do opcji Elementy sterujące > Serwis > Kondycja baterii.
Ciekawe czy ten test to jest ten sam co w menu serwisowym.

inter

Pionier e-mobilności
Ciekawe czy ten test to jest ten sam co w menu serwisowym.
Na forum niemieckim są zdjęcia, test niby trwa nawet 18 godzin.

inter

Pionier e-mobilności

Attachments

• 3b8ca3cb59b7763e28dec01271316580a8d1a5d3_2_375x500.jpeg
    3b8ca3cb59b7763e28dec01271316580a8d1a5d3_2_375x500.jpeg
    40,8 KB · Liczba wyświetleń: 49
  • 1e1727de9332510cea45980a9412d845eedfb3fc_2_375x500.jpeg
    1e1727de9332510cea45980a9412d845eedfb3fc_2_375x500.jpeg
    41,8 KB · Liczba wyświetleń: 49

slaveq

Pionier e-mobilności
Bardziej mi chodzi o problematyczność tej procedury (czas + możliwy wpływ na baterię). Na razie jej nie przeprowadzałem, ale może teraz się skuszę skoro oficjalnie ją udostępniają użytkownikom.

cooler

Pionier e-mobilności
A z nowości, to klapka od portu ładowania zaczęła mi się podnosić kiedy podchodzę do samochodu. I nie wiem, czy to znowu rozwalony czujnik, czy samochód wykonuje rzymski salut, kiedy podchodzi do niego właściciel.
Auto się podnieca na myśl o zbliżającej się podróży ? :)
Nie mogłem się powstrzymać :p