2025.8

Ratt

Posiadacz elektryka
Aż mi się przypomina „Powrót z gwiazd” Lema, tam też był motyw tych aut „superbezpiecznych” czego bohater nie mógł zaakceptować.., 😉🤣
Do tego to wszystko zmierza ....niestety. Ale przed wojną do lat 20tych też można było latać nie mając żadnych uprawnień a bez prawa jazdy jeździć aż do 1937 :)

ELuk

Pionier e-mobilności
To ja dodam od siebie - TM3P 2024, 20k w 9 miesięcy wylatane w 75% na S/A, w 50% na podstawowym AP, praktycznie zero problemów, ostatniego ducha mijałem ze 2 miesiące temu. U mnie trasy głównie na odcinkach Gołdap - Wawa - Łódź - Dolny Śląsk, czasem Poznań. Może nie jestem czepliwy? 🤔
Ale że nawiązujesz do wątku ?🤣🤨
Tu off topić to norma…
I dlatego forum żyje..
Jak długo?
Elektrowóz.pl ponoć na oparach jedzie, więc??? 🤨🫣
Koniec…

Attachments

• 1743454169351.png
    1743454169351.png
    106,2 KB · Liczba wyświetleń: 0

Bronek

Pionier e-mobilności
(....ł
Jak długo?
Elektrowóz.pl ponoć na oparach jedzie, więc??? 🤨🫣
.......
Do następnego ściorgu, Wybiliśmy Kurdle , wybijamy teraz siebie ...

TomRS

Pionier e-mobilności
Od czterech lat regularnie śmigam 10km odcinek - prawie zawsze na AP. Tą trasę traktuję jako benchmark, bo znam tam każdy metr i zachowanie AP. Na tej podstawie widzę same pozytywne zmiany i jest ich całkiem sporo. Innych tras nie traktuję poważnie, bo nieznajome odcinki niewiele mi mówią o zmianach w AP
Nie obraź się, ale ocenianie zachowań AP na podstawie jednego 10 km odcinka drogi jest wg mnie mało miarodajne. Odcinek jest Ci dobrze znany i wiesz czego się spodziewać. I pewnie faktycznie AP zachowuje się tam lepiej. Ale on powinien się zachowywać coraz lepiej w każdych okolicznościach i na każdej trasie.Co to za AP jeśli ogarnia tylko jakieś fragmenty rzeczywistych tras, a na pozostałych sadzi babole aż miło. I nie tylko ja zwracam na to uwagę.

cooler

Pionier e-mobilności
Dziś w końcu wpadło 2025.8.4 :)
Odzyskałem w końcu statsy zużycia energii z tras krótsze niż za ostatnie 300km. Kiedyś się wkurzałem na te nagłe zniknięcia, teraz już się nie bulwersuję - Tesla jest jak kobieta, zabieramy statystyki bo tak...

Swoją drogą bardziej mi pasowały te poprzednie, 10, 25 i 50 kilometrów, jakoś bardziej realistyczne wnioski można było w trasie wyciągnąć przy obecnym stylu jazdy. A teraz 15km i od razu 150km... Projektantka GUI miała zły dzień? Moża ostatnie statsy zamiast 300 od razu zgodnie ze wzorem za ostatnie 1500km? Ale to by oznaczało jakąś logikę w tym... A jak napisałem wyżej... ;)