2025.8

inter

Pionier e-mobilności

Bronek

Pionier e-mobilności
Coraz niżej jestem dołożenia tego kick sensora, opisałeś gdzieś instalacje? Chętnie poczytam jeśli tak.
Dawno ...bylo z YT bralem informacje i wtedy nie bylo jeszcze elektrycznego Trunka . To byl komplet z tym że kick sensor jest dokładany jako oddzielny moduł
O ...na Ali juz nawet sprzedają

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Idzie mi .....8 6
Przejechałem dzisiaj ok 80km S6 z AP .
Jak jest kamerka wew nie zasłonięta , to ani razu mnie nie prosiła o dotknięcie kierownicy , gdy patrzyłem na drogę , a ręce byly na kolanach, co moglo sugerować Tesli , że trzymam kierownicę od spodu . A tak nie było ! Nawet jej nie dotykałem
Natomiast po zasłonięciu kamery powrocily komunikaty.
Oczywiscie odwrocenie na dłużej głowy itp też je wywoluje przy odkrytej kamerze
Po tych testach na ok 30 minut ( cala trasa Koszalin Kolobrzeg , odb5yla się "bez trzymanki" z tym udawaniem że niby trzymam yoke .
Ciężarek w nowym yoke mam nie zamontowany

PS dalem się wyprzedzić EQS ?na krajowych zielonych tablicach . Jechał na oko 150 km/h , ja ok 140 .
To najszybszy dzisiaj zaobserwowany samochód . I to ev .

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Idzie mi .....8 6
Przejechałem dzisiaj ok 80km S6 z AP .
Jak jest kamerka wew nie zasłonięta , to ani razu mnie nie prosiła o dotknięcie kierownicy , gdy patrzyłem na drogę , a ręce byly na kolanach, co moglo sugerować Tesli , że trzymam kierownicę od spodu . A tak nie było ! Nawet jej nie dotykałem
Natomiast po zasłonięciu kamery powrocily komunikaty.
Oczywiscie odwrocenie na dłużej głowy itp też je wywoluje przy odkrytej kamerze
Po tych testach na ok 30 minut ( cala trasa Koszalin Kolobrzeg , odb5yla się "bez trzymanki" z tym udawaniem że niby trzymam yoke .
Ciężarek w nowym yoke mam nie zamontowany

PS dalem się wyprzedzić EQS ?na krajowych zielonych tablicach . Jechał na oko 150 km/h , ja ok 140 .
To najszybszy dzisiaj zaobserwowany samochód . I to ev .
Dziś wracałem z szybkiej wizyty w Białymstoku i też nikt mnie nie wyprzedził... Żeby to miało większy zasięg... Dzisiejsza jazda BEV przypomina jazdę z pierwszymi instalacjami gazowymi w latach 90. Miałem Merca rzędowa szóstka i też starczało na styk na trasę Waw-Białystok przy dynamicznej jeździe slalomem między tirami. A przy jeździe bardzo szybkiej nie starczało...

tokwi

Pionier e-mobilności
@cooler nie miałem w życiu gazu, ale kocham SuC w Białymstoku. Fajna lokalizacja i gdy tylko mam okazję do Galerii zajeżdżam na „minus kilkanaście kim”. Aby być tam dłużej. Oczywiście te emocje minusowe czuje tylko żona, bo licznik zatrzymuje się na 0 przy wjeździe do Białego. Fajna miejscówka, bo do zwiedzenia oprócz sklepów, Sfinxa jest cudowny park i pałac.

cooler

Pionier e-mobilności
@cooler nie miałem w życiu gazu, ale kocham SuC w Białymstoku. Fajna lokalizacja i gdy tylko mam okazję do Galerii zajeżdżam na „minus kilkanaście kim”. Aby być tam dłużej. Oczywiście te emocje minusowe czuje tylko żona, bo licznik zatrzymuje się na 0 przy wjeździe do Białego. Fajna miejscówka, bo do zwiedzenia oprócz sklepów, Sfinxa jest cudowny park i pałac.
I ładuje całkiem uczciwie, w odróżnieniu od SC w Ząbkach, ostatnio przy ~40% baterii przygotowanej do ładowania (48,3 stopnia C) moc to 25.9kW!!!!

Screenshot_20250405_143538.png20250405_143235.jpg

Pabloss

Posiadacz elektryka