202x.40.x Apple Music

Bronek

Pionier e-mobilności
Byc moze ale u mnie w garażu zawsze jest wifi jako priorytet. Po wjeździe przechdzi na wifi!
Po wyjeździe i stracie zasięgu dopiero lte.
Gdy klikne aby zostawiać WiFi, to zostawia...... tak to pamietam

Wifi zanim przeskoczy na lte wkurza, bo komendy sie wtedy przycinają np rozłóż lusterka

piotr_ev

Fachowiec
Zależy od zasięgu LTE, ja zauważyłem, że przez Wi-Fi chodzi mi lepiej niż przez Premium Connectivity. Gdyby tylko Wi-Fi nie wyłączało się jeśli auto nie podłączy się do sieci przed wrzuceniem biegu...

Ciekawostka: Apple Music w Tesli jest oparte na WebView w Chrome, więc cierpi na wszystkie problemy z przeglądarką, które znam z Tesla Android. Spróbuj przewinąć listę w dół w Apple Music a potem w aplikacji natywnej (np. Settings), coś jest nie tak z obsługą dotyku.

Tyle dobrze, że widać jakiś kierunek - wszystkie nowe aplikacje w aucie(AM, Zoom itp) to są PWA. Będą lepiej optymalizować przeglądarkę i QT powoli zniknie + będzie lepsza baza na własne aplikacje
wszystko działa coraz gorzej na intelowych prockach. Chyba przestają się bawić w optymalizacje, odkąd są AMD Ryzen. Ciekawe czy ten retrofit Intel->AMD będzie finalnie dostępny.

mgapinski

Posiadacz elektryka
Co na przykład? Nie zauważyłem pogorszenia, a poprawili na przykład kamerę cofania - nadal tnie, lecz dużo mniej niż rok temu.
W ostatnim update nie mogę się przywalić nawet do kierunkowskazów. Ładowanie aplikacji nie tnie(animacja wjazdu na ekran). Było źle na początku V11, potem trochę loterii i jakoś od Q3 22 widzę już tylko poprawki. Przeglądarka dostała mega boosta. Przy aktualnej sytuacji(ryzen w M3 nie wnosi nic oprócz Zooma) na 100% nie zrobiłbym retrofita. Mają kilkaset tysięcy aut z tym sprzętem, będą to wspierać do oporu, na MCU1 wyszło nawet FSD beta i nawet zrobili znośne wirtualizacje :D

mgapinski

Posiadacz elektryka
Udało mi się znaleźć prosty przykład optymalizacji przeglądarki pod intelem w świątecznym buildzie, nigdy nie było tak dobrze:
Wydaje mi się, że nie zależy im na retrofitowaniu AMD, aut z intelem jest za dużo, w SC byłby kolejki na pół roku jakby to wprowadzili. To niestety nie jest proces, który zajmie godzinkę. Trzeba rozpruć kawał auta i zaprogramować nowe MCU + przełożyć HW od autopilota(w Modelu 3 MCU i komputer autopilota to kanapka używająca tego samego chłodzenia wodnego)

tenOr

Posiadacz elektryka
To wracając do tematu - Apple Music - olewając czas ładowania się utworu, jedyne co mi przeszkadza to... nie działające komendy typu "Play ...... album / artist". Wyszukuje, ale nic nie odpala. Także może kiedyś ktoś się zorientuje i poprawi.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
To wracając do tematu - Apple Music - olewając czas ładowania się utworu, jedyne co mi przeszkadza to... nie działające komendy typu "Play ...... album / artist". Wyszukuje, ale nic nie odpala. Także może kiedyś ktoś się zorientuje i poprawi.
Kiedyś jak testowałem Tidal, komendy nie do końca wiedziały, czy działać na Tidal, czy Spotify, nawet gdy wyłączyłem Spotify z listy usług muzycznych. Ale to było z rok temu...
Będę znowu z tym walczył, jak się YouTube Music pojawi