202x.40.x Apple Music

Michal

Moderator
Jak to nie masz matrycowych ?
Przeciez masz polifta ?
Wydaje mi się, że matrycowe wprowadzili pod koniec 2021, a moje auto jest z końca 2020 ;)

Last edited:

tenOr

Posiadacz elektryka
Akurat dolby atmos w samochodzie gdzie stuka i szumi to chyba średnio przydatna rzecz jest. Poza tym kwestia gustu. Mi "spatial audio" efekt wow wywołało przy jednym albumie na 50.

ciastek

Pionier e-mobilności
Zapowiada się, że Tesla spełni obietnicę i dorzuci Apple Music.
Apple Music dorzucili i jest słabo. Często trzeba poczekać dłuższą chwilę, by Apple Music zaczął grać cokolwiek. Przy przełączaniu utworów też długo myśli. Da się używać, lecz boli.

mgapinski

Posiadacz elektryka
Zależy od zasięgu LTE, ja zauważyłem, że przez Wi-Fi chodzi mi lepiej niż przez Premium Connectivity. Gdyby tylko Wi-Fi nie wyłączało się jeśli auto nie podłączy się do sieci przed wrzuceniem biegu...

Ciekawostka: Apple Music w Tesli jest oparte na WebView w Chrome, więc cierpi na wszystkie problemy z przeglądarką, które znam z Tesla Android. Spróbuj przewinąć listę w dół w Apple Music a potem w aplikacji natywnej (np. Settings), coś jest nie tak z obsługą dotyku.

Tyle dobrze, że widać jakiś kierunek - wszystkie nowe aplikacje w aucie(AM, Zoom itp) to są PWA. Będą lepiej optymalizować przeglądarkę i QT powoli zniknie + będzie lepsza baza na własne aplikacje

mgapinski

Posiadacz elektryka
Tak, ale to działa tylko jeśli auto podłączy się do sieci przed wrzuceniem biegu. Potem masz napis "wifi wyłączone" i trzeba ręcznie je włączyć żeby auto znowu zaczęło skanować sieci