jarqu

Posiadacz elektryka
A jakby pojawiły się na moment sprzedaży nowe, lepsze promocje, to byś ich oczekiwał czy nie bardzo?
Nie oczekiwałbym nowych promocji bo sobie to wkalkulowałem w rachunek plusów i minusów. Jeśli kupujesz coś co jest nowością na rynku to trzeba brać pod uwagę że ma w sobie podatek od nowości i pewnie z czasem cena spadnie. Ale nie to że wpłacisz zaliczkę i raptem rachunek finalny będzie większy niż zakładałeś. Myślałem że te czasy to już bezpowrotnie minęły gdzie ludzie rezerwowali auta czekali na nie długo a jeszcze dealerzy podnosili im ceny.

Ev3

Pionier e-mobilności
Nie oczekiwałbym nowych promocji bo sobie to wkalkulowałem w rachunek plusów i minusów. Jeśli kupujesz coś co jest nowością na rynku to trzeba brać pod uwagę że ma w sobie podatek od nowości i pewnie z czasem cena spadnie. Ale nie to że wpłacisz zaliczkę i raptem rachunek finalny będzie większy niż zakładałeś. Myślałem że te czasy to już bezpowrotnie minęły gdzie ludzie rezerwowali auta czekali na nie długo a jeszcze dealerzy podnosili im ceny.
Ale tutaj nie ma mowy o podnoszeniu ceny, tylko o wygaśnięciu promocji na ubezpieczenie...
To zapewne nie jest i nie było częścią zamówienia.

Powtarzam - zawsze tak było, że obowiązywały tego typu promocje i ceny z dnia odbioru (czyli dnia kupowania ubezpieczenia).

Last edited:

jarqu

Posiadacz elektryka
Nie do końca jest tak jak mówisz tutaj masz zasady promocji https://byd.cichy-zasada.pl/leasing-ac-i-oc/
Punkt 3:

1. Kto może stosować warunki akcji: Autoryzowani Dealerzy BYD w Polsce
  2. Samochody z roku produkcji 2025 (PY25)
  3. Okres obowiązywania akcji: Zamówienia podpisane z Klientami od 18.04.2025 do 30.06.2025
  4. Dotyczy tylko i wyłącznie modeli zgodnie z poniższymi tabelami
  5. Nowe zamówienia wprowadzone w czasie obowiązywania oferty
  6. Samochody niezarejestrowane
  7. Nie dotyczy samochodów DEMO

Ev3

Pionier e-mobilności
Nie do końca jest tak jak mówisz tutaj masz zasady promocji https://byd.cichy-zasada.pl/leasing-ac-i-oc/
Punkt 3:

1. Kto może stosować warunki akcji: Autoryzowani Dealerzy BYD w Polsce
  2. Samochody z roku produkcji 2025 (PY25)
  3. Okres obowiązywania akcji: Zamówienia podpisane z Klientami od 18.04.2025 do 30.06.2025
No to masz to na plus, jeśli obowiązuje również przy zamówieniu w tym przypadku.
Jeśli masz to na papierze, to dlaczego się boisz że dealer tego nie będzie honorował?

jarqu

Posiadacz elektryka
Bo @jigaman tak napisał może składał zamówienie po 30 czerwca?

inter

Pionier e-mobilności