A teraz uwaga - wypadki

p0li

Pionier e-mobilności
i cyk - leci wyzsza skladka na elektryka bo badania byli......:rolleyes:

PiotrS

Posiadacz elektryka
podobno BM-ki z Warszawskiej wypożyczalni miały sporo kolizji i dlatego zamknęli interes
niedoświadczeni kierowcy rumakowali ;)

Michal

Moderator
No to ciekawe, że Tesla oferuje tańsze ubezpieczenie tam gdzie już może... Nowy sposób złodziei z firm ubezpieczeniowych na dojenie, bo jak stać na EV, to i składkę zapłaci wyższą...

pluto

Pionier e-mobilności

eldawido

Zadomawiam się
Niestety koszt naprawy elektryka przy jakiejkolwiek poważniejszej kolizji lub uszkodzeniu baterii jest znacznie wyższy.
Banalne szurnięcie podwoziem, najechanie na kamień i wciśniecie osłony baterii jest (wg. producentów) nie do naprawienia.
To musi się przełożyć na koszty AC i ubezpieczeń w ogóle..

ELuk

Pionier e-mobilności
To informacja z tego artykułu sponsorowanego przez AXA?
Jak tak, to daruj sobie tą firmę, która robi ustawki z podpalaniem TMS bez baterii żeby udowodnić że elektryki się palą, więc musisz wyższe składki płacić. Dno… 👎

vwir

Pionier e-mobilności
Niestety koszt naprawy elektryka przy jakiejkolwiek poważniejszej kolizji lub uszkodzeniu baterii jest znacznie wyższy.
Banalne szurnięcie podwoziem, najechanie na kamień i wciśniecie osłony baterii jest (wg. producentów) nie do naprawienia.
To musi się przełożyć na koszty AC i ubezpieczeń w ogóle..
Ile razy miałeś "kolizję", przy której podłoga była pofalowana? Uprzedzam - skrzynia na baterie wytrzymuje znacznie więcej, niż podłoga w typowym spaliniaku.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Pofalowana podłoga w bagażniku się liczy? Głupia sprawa ja przepuszczałem kobietę na pasach a młody gniewny w golfie nie zauważył, że się zatrzymałem.