AC/OC Tesla Model Y

EVJerry

Fachowiec
Mam wrażenie, że to pytanie w drugiej części jest pozbawione sensu. Koszt ubezpieczenia zależy od wartości pojazdu, ale także zniżek, które są powiązane, np. ubezpieczającym. Czyli na dwa identyczne Y u tego samego ubezpieczyciela może i prawdopodobnie nawet będzie, inna cena ubezpieczenia ze względu na różnych właścicieli a nawet inne miejsce zamieszkania tych właścicieli.
Zatem taka informacja kompletnie nic nie wnosi.
Chyba bardziej przydatne byłoby ustalenie dlaczego ktoś właśnie tę firmę ubezpieczeniową lub tego brokera wybrał.

grregg

Fachowiec
Mam wrażenie, że to pytanie w drugiej części jest pozbawione sensu. Koszt ubezpieczenia zależy od wartości pojazdu, ale także zniżek, które są powiązane, np. ubezpieczającym. Czyli na dwa identyczne Y u tego samego ubezpieczyciela może i prawdopodobnie nawet będzie, inna cena ubezpieczenia ze względu na różnych właścicieli a nawet inne miejsce zamieszkania tych właścicieli.
Zatem taka informacja kompletnie nic nie wnosi.
Chyba bardziej przydatne byłoby ustalenie dlaczego ktoś właśnie tę firmę ubezpieczeniową lub tego brokera wybrał.
Dostałem info od leasingu o 14tej, że dzisiaj muszę ubezpieczyć auto. Stąd pytanie tutaj.

Teraz zniżki są chyba na pojazd, a nie na osobę.Albo nie mam pojęcia jak to działa. Najlepszą ofertę dostałem w pzu - kilka tysięcy taniej niż u innych, a miałem na innym aucie szkodzę AC. Co najdziwniejsze auto spalinowe dwuletnie miałem w warcie taniej o prawie 2tys, a ubezpieczenie nowej tesli mam taniej o 6tys w pzu niż w warcie. Porównywałem te maksymalne wersje z tym niby gapem.