Acceleration Boost czyli z 4,4 do 3,9s do 100km/h w TM3 LR

Bartosz

Pionier e-mobilności
No to trochę polatałem sobie po mieście i powiem że jest zabawa szczególnie tak jak od 30 do 70 a jak się jeździ to bardzo trudno jest utrzymać prędkość w przepisach. Po prostu jak zabawa w grze komputerowej- ile nacisnę tak jedzie wcale nie rwie ale trzeba być bardzo delikatnym. Czyli moim zdaniem, jest lepiej i nawet bym powiedział, że bardziej płynnie niż było poprzednio Po prostu mniejsze ruchy nogą a większe efekty
Dziękuję. Odczucia są zdecydowanie ważniejsze niż cyferki. Twoje odczucia potwierdzają testy, które mówią, że dodatkowe doładowanie najbardziej czuć przy niższych prędkościach.
Zrzut ekranu 2021-11-1 o 03.12.06.png

Zarek1988

Posiadacz elektryka
50KM prawie dwa Maluch, pojechałem aby sobie zrobić dobrze czyli po "kostkę królewską" od Sowy, no i to 4ta jazda...
JEST Dobrze. Zwija się lepiej to takie wrażenie jak odebrałem Ducato w kamperze po profesjonalnym tuningu. Moc mocą ale momentu przybyło w tym fajnym zakresie 20 do 100..(tyle zbadałem).
UWAGA bez tempomatu lub uwagi jeszcze łatwiej zapunktować i to nie u panienek.

To by się potwierdzało w 2sek do 50km /h Performens będzie miał wtedy 60km/h
W tym zakresie miejsko podmiejskim to czuć

Co do zapunktowania. 13 lat bez mandatu. Cała trasa Barlinek - Świdwin na tempomacie Max 90km/h i w Węgorzynie zagadalismy się i przy wylocie z miejscowości raki bonus😳😂

Nie ma to jak wyjazd do teściowej🙂

Attachments

• 7CF2D8BB-B508-4447-9320-CC27B38AF7E6.jpeg
    7CF2D8BB-B508-4447-9320-CC27B38AF7E6.jpeg
    1 006,4 KB · Liczba wyświetleń: 128

krzyss

Pionier e-mobilności
Co do zapunktowania. 13 lat bez mandatu. Cała trasa Barlinek - Świdwin na tempomacie Max 90km/h i w Węgorzynie zagadalismy się i przy wylocie z miejscowości raki bonus😳😂

Nie ma to jak wyjazd do teściowej🙂
Dobrze ze jeszcze przed zmiana przepisow… bo by bylp 1500.-

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Haha. Wiem. Powiedział mi, że 800 za to😳 i weź tłumacz żonie, że po zakupie tesli ograniczymy wydatki😂

JareG

Pionier e-mobilności
Haha. Wiem. Powiedział mi, że 800 za to😳 i weź tłumacz żonie, że po zakupie tesli ograniczymy wydatki😂
I punktów ma być więcej.. będzie masakra.

Pozdrawiam

krzyss

Pionier e-mobilności
A masz racje cos tam zmniejszyli chyba. Ale ogolnie trzeba uwazac. No i zasiegi wzrosna ;)

Sfotek

Posiadacz elektryka
Z innej beczki… czy da sie ustawic alert o przekroczeniu dozwolonej predkosci … np alarmuj gdy jedziesz wiecej niz +25 km/h vs aktualne ograniczenie?

Bronek

Pionier e-mobilności
Tesla ma kłopot z czytaniem znaków więc na ostrzeżenia nie ma co liczyć za bardzo. Pomijam bezwładność zwalniania np po tablicach miejscowości. To 100% trafiony, w dobie śmietników i gminnych radarów byłoby przechlapane.
Chyba że ustawi się ograniczenie, ale to upierdliwe.
Muszę sprawdzić

Sfotek

Posiadacz elektryka
Tesla ma kłopot z czytaniem znaków więc na ostrzeżenia nie ma co liczyć za bardzo. Pomijam bezwładność zwalniania np po tablicach miejscowości. To 100% trafiony, w dobie śmietników i gminnych radarów byłoby przechlapane.
Chyba że ustawi się ograniczenie, ale to upierdliwe.
Muszę sprawdzić
Ja w swoim CMax ograniczenia mam z nawigacji i podobnie szybko lapie jak w C4 gdzie polaczyli to z kamera. Niestety w obu przypadkach nie ma opcji alertow ( dlatego jezdze z janosikiem )