Bronek

Pionier e-mobilności
Jeszcze się nie rozwalił a już cierpi jeden z drugim. Bym nie wychodził z domu - :)

Kolega miał na studiach Szczurka Egona i ten szczurek gdy go wypuszczaliśmy, szybko wracał do klatki. To był jego bezpieczny świat.

Lubimy wolność tylko że, np Tesla jest amerykańska, Izera będzie chińska, a frunk będziecie otwierać ręcznie do ust śmierci jak Wam tego producent nie zafunduje.
Leming zawsze będzie lemingiem, dla tego tyle fajnych bryk jeździ poprzerabianych tylko nie u nas, u nas znaczek jest najważniejszy
Yoke miało być be,, każdy gada kto jej nie ma .
Ja wolę sprawdzić gdy mam potem za 700+ się np męczyć. I nie zdejmę z Trójki, chyba że sprzedam, bo przeszła testy moje, przeglądy w Serwisie i ASO i nam się podoba.

To jest wybór każdego , więc się nie przypierd.. łam, a tylko wspłczuję, takiego bardzo asekuranckiego przesadnego podejścia ( kierownica zrozumiem, ale nakładki?, Kur. a Beret czy kapelusz jest bardziej niebezpieczny ) .
A ze smutasow przybywa to fakt, bo czasy smutne i dlatego jest jak jest.
Innowacyjność Kraju jest na poziomie zegarka Jarka K.
Tusk jest winny , bo sam jest smutasem, tylko mniejszym .I tak mówią w telewizji.

Last edited:

piotr_ev

Fachowiec
Kupiłem OEM matę all-weather, dużą do bagażnika Y. Jakość wykonania? określiłbym gdzieś od średnia od meh.. ujdzie. minusy? jak zbierze się trochę wody (np. po stopnieniu śniegu na rzeczach), brzeg od strony klapy bagażnika ma bardzo niziutki próg. Bodajże jakieś 4-5 mm. Jedno mocniejsze przyspieszenie i woda spływa na tkaninę bagażnika lub za ten plastikowy próg bagażnika. Coś Ci inżynierowie z Tesli nie przemyśleli tego ;)

przemek

Zadomawiam się
Coś łatwego.
"Chlapongi " do TMYP pasują czy odradzacie?
Czekam jeszcze od października i myślę co zrobię po odbiorze :ROFLMAO:
Pozdrawiam.

Coś łatwego.
"Chlapongi " do TMYP pasują czy odradzacie?
Czekam jeszcze od października i myślę co zrobię po odbiorze :ROFLMAO:
Pozdrawiam.
Też się trochę zastanawiam nad zakupieniem na tył, bo na przód mam fabrycznie założone więc też ciekawa zagwostka sytuacyjna czemu na przód dali ale na tył nie

Mateusz

Zadomawiam się
po 2 latach walki z administratorem WKOŃCU mam ładowarke w garażu i wlasnie zamowilem TMY LR. Ktoś ma przetestowane poniższe akcesoria i moze podać link gdzie kupywał?

1. Szkło na ekran - wyżej pisaliscie o SPIEGEN - cos takiego? https://www.empik.com/szklo-hartowa...4STLPPGXwEQ4BhXDcSxoCIUcQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

2. Kołpaki - zamówiłem 19' Gemini bo zależy mi na zasięgu. Widziałem gdzieś takie zamienniki które wyglądaj jak Induction. Ktoś posiada, podzieli się opinia, poda link? mam cos takiego ale wysyłka droga :/ https://pl.aliexpress.com/item/1005...004051678502.0&gatewayAdapt=glo2pol4itemAdapt

3. Zamówiłem biały lakier i chce wymienić srebrne znaczki "T" tesli z maski i tylnej klapy na czarne matowe - Ktoś posiada, podzieli się opinia, poda link?

4. zastanawiam sie nad spoilerem jak w PF ale nie wiem czy to ma sens. Raczej plastik mi wystarczy - nie musi być carbon. Ktoś posiada, podzieli się opinia, poda link?

5. folia PPF - warto? Wszystkie elementy? ktoś robił w okolicach Wawy i podpowie jaki koszt.

6. Coś pominąłem? jakiś inny "must have"? Dywaniki raczej odpuszczę, chlapacze chyba tez.

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
1. szkło mam jest spoko, instalacja prosta
2. 3. i 4. nie rajcują mnie dodatkow wizualne aspekty, biore co jest w zestawie, kołpaki daja z maks 3%
5. szkoda zachodu moim zdaniem, nie intereseuje mnie to a przy sprzedaży najwyżej dostane mniej o koszt PPF i wyjdzie na to samo
6. dywaniki da się na tych materiałowych ale jak jest dużo śniegu to przesiakają, warto mieć jakieś porządniejsze. chlapacze są montowane od pewnego czasu i folia na tylnych drzwiach też

danielm

Pionier e-mobilności
1. szkło mam jest spoko, instalacja prosta
2. 3. i 4. nie rajcują mnie dodatkow wizualne aspekty, biore co jest w zestawie, kołpaki daja z maks 3%
5. szkoda zachodu moim zdaniem, nie intereseuje mnie to a przy sprzedaży najwyżej dostane mniej o koszt PPF i wyjdzie na to samo
6. dywaniki da się na tych materiałowych ale jak jest dużo śniegu to przesiakają, warto mieć jakieś porządniejsze. chlapacze są montowane od pewnego czasu i folia na tylnych drzwiach też
chlapacze są montowane czy dostajesz w bagażniku do samodzielnego montażu?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Są zamontowane i folia też. Ale mi jeden bolczyk mocujacy wypadł w pierwszym tygodniu jak były śniegi, często szorują jak sie zjeżdza na niższa nawierzchnie