wrednamalpa

Nowy na Forum

Pasuje nawet dobrze, jakosc tez dobra, nie smierdzi. Troche za slaby klej na velcro, ale i tak planuje okleic boczki szeroką taśmą. Generalnie polecam. Nie jest idealnie, ale tak 4,5/5
Mały update po kilku miesiącach używania:
1. Oryginalne tasiemki velcro mają słaby klej i się odkleiły po pierwszym gorącym dniu
2. Kupiłem wypasioną szeroką (10cm!) taśmę velcro na Allegro i po kilku gorących dniach też się odkleiły

Wniosek: tego typu rozwiązanie nie zdaje egzaminu. Chyba lepszym rozwiązaniem będzie kupienie jakieś maty dla bagażnika (nie wiem, np. https://pl.aliexpress.com/item/1005004146574951.html lub podobne, było chyba na forum lub na grupach w FB)

xhonet

Zadomawiam się
Cześć,

Tak, mam te dywaniki w drugim samochodzie i bardzo sobie chwałę. Może nie są idealne jak promuje je producent, jednakże spełniają swoje zadanie i łapią masę syfu. Do Tesli tez zamówiłem.

wrednamalpa

Nowy na Forum
Witam, czy ktoś posiada dywaniki z https://www.evadywaniki.pl/ i mógłby podzielić się opinią?
Wymieniłem oryginalne Tesly z pól roku temu i jestem zadowolony. Wymagają chwili "przyzwyczajenia" od strony wizualnej, bo jednak przez te otwory wyglądają nieco inaczej niż zwykły dywanik. Ale od strony użytkowej mega się sprawdzają. Nie masz problemu z wodą czy z piaskiem, łatwo się wyjmują, są dobrze dopasowane, nie ma nieprzyjemnego zapachu.

piotr_ev

Fachowiec
Ktoś wie jak to wygląda dla modeli Y sprzed 2022?

Mike_PL

Nowy na Forum
Ktoś wie jak to wygląda dla modeli Y sprzed 2022?
Beznadziejne rozwiązanie, nie polecam. Szczególnie za te pieniądze. Chyba, że nie planujesz składać tej dykty i zastosujesz jako dodatkowe wygłuszenie przewożonych bagaży.

Giaur77

Fachowiec
Ja zamontowałem u siebie roletę (z Aliexpress), opisywaną zresztą w tym wątku, ale 99% czasu i tak jest zwinięta. Ułatwia to załadunek bagażnika nawet stosunkowo małymi pakunkami (zakupy).

Roletę można w razie potrzeby zwinąć, a taka "dykta" zostaje niemal na stałe. Niepraktyczne, chyba że jakoś podnosiłaby się z klapą jak w niektórych modelach aut, ale tutaj brakuje sznureczków...

XYZ

Fachowiec
Podbiję temat......poszukuje dywaników gumowych + mata bagażnika do TMY 2022.
Nie chce z Alli...bo nie mam czasu czekać ......może cos podpowiecie w ludzkiej cenie ?
Z góry dzięki

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Dzięki dywanikom welurowym kurz nie unosi się w kabinie pod wpływem wibracji podczas jazdy jak przy gumowych do których nie wynika.