Akcja serwisowa 11.2022

ezdrasz

Nowy na Forum
Dostałem informację z salonu Skody o konieczności umówienia się w związku z kolejną akcją serwisową "wymiana modułu akumulatora trakcyjnego", Wg kobiety z infolinii naprawa potrwa około tygodnia. Czy ktoś posiada informacje o co może chodzić ,czy może kobieta coś pomyliła ? Poprzednio już miałem aktualizację oprogramowania i wymianę akumulatora 12v.

Michal

Moderator
Akumulator trakcyjny to raczej ten duży 400 albo 800 V, a nie 12V ;)
No i cała grupa VW chyba ma takie akcje po cichaczu, a żadne media o tym nie piszą :p

wojti12

Zadomawiam się
Dostałem informację z salonu Skody o konieczności umówienia się w związku z kolejną akcją serwisową "wymiana modułu akumulatora trakcyjnego", Wg kobiety z infolinii naprawa potrwa około tygodnia. Czy ktoś posiada informacje o co może chodzić ,czy może kobieta coś pomyliła ? Poprzednio już miałem aktualizację oprogramowania i wymianę akumulatora 12v.
Osobiście jeszcze nie ale wczoraj od kogos na zlocie slyszalem o tej akcji. Moze warto wrzucic post na zagraniczną grupe... ja na razie jestem po update do 3.0 oraz serwisujęuszkodzony zapalnik poduszki powietrznej. na razie chyba to juz 4-ta wizyta w serwisie bo jeszcze projektor z lusterka był. na razie mi wystarczy ;). Aczkolwiek jak bedzie taka akcja to mysle ze warto bo wtedy ten moduł moze szybciej "siąść" niż inne

consigliero

Pionier e-mobilności
Znaczy się należysz do 10000 szczęśliwców. Ciekawe czy te 10000 dotyczy całej grupy czy też tylko VW ? Jeżeli skoda jest liczona osobno to znaczy że pula jest większa

ezdrasz

Nowy na Forum
Zadzwonili z serwisu w Olsztynie, ze nie potrafią się wywiązać z tej akcji serwisowej. Musiałem się umówić do Plichty w Gdańsku. chodzi o wymianę modułów akumulatora trakcyjnego. Podobno jest problem z ładowaniem do "pełna" i zmniejsza się zasięg. Rzeczywiście ostatnio tak się dzieje.

ezdrasz

Nowy na Forum
W Plichta Gdańsk w sobotę zrobili "wielkie oczy" o co chodzi ? Po godzinie stwierdzili ,że trzeba zamówić moduły do wymiany. Okazało się ,że niepotrzebnie jechałem z Olsztyna. Informacja dzisiejsza :czas oczekiwania na części do tej akcji niemierzalny "brak w magazynach" ,może być kilka miesięcy. Ogólnie dziwna historia szkoda kosztów i czasu na podróżowanie między Olsztynem i Gdańskiem.

wojti12

Zadomawiam się
grubo. a poza tym ze dostales wezwanie do serwisu ze Twoj egzemplarz obejmuje akcja to wyswietla Tobie sie cos na infotainment ze jest problem z baterią?