Aktualizacja firmware, dostał ktoś z odbiorów z 1Q23?

STMS

Pionier e-mobilności
Ja mam włączone zaawansowane aktualizacje i nic nie ma narazie.
a jeszcze jedno pytanie - czy ładowanie jest tam gdzie masz podłączone WiFi ?

może samo WiFi nie wystarczy ale musi być WiFi w trakcie ładowania .... ?

ypl

Pionier e-mobilności
WiFi nie konfigurowałem jeszcze, jest łączność premium pierwszy miesiąc gratis, no chyba, że aktualizacje tylko po WiFi lecą?

mm-tesla

Posiadacz elektryka
u mnie stoi cały czas pod wifi, brak aktualizacji

Michal

Moderator
Po LTE idą raczej krytyczne aktualizacje. Jeśli chcesz mieć szybko, to musisz mieć wifi.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Michale masz duże doświadczenia ja nie, ale dostęp do internetu do dostęp do internetu. Jeden wolniejszy, a drugi szybszy, ale czy to może mieć znaczenie. Są tacy co maja podpięte pod wifi i nie mają lub mają dużo szybciej, wolniej. Czy przypadkiem nie decyduje o tym vin i rozsyłają paczkami od do numeru do numeru, itd. Mi dzisiaj np. dzisiejszą aktualizację pobrało podczas jazdy. Bo jak wsiadłem do auta to nic nie było (żadnej ikonki z pobraną aktualizacją), a po przyjeździe do pracy około 1 h to przy wysiadaniu wyskoczył komunikat o instalacji update'u.

Michal

Moderator
Tak jak napisałem - po LTE idą raczej krytyczne aktualizacje. Reszta po LTE ewentualnie dostaje komunikat, że jest coś do pobrania i żeby się podłączyć do WiFi w celu pobrania. Dane kosztują i Tesla ich nie marnuje.

ypl

Pionier e-mobilności
Skonfigurowałem WiFi, zobaczymy czy coś się zmieni teraz, narazie mam cały czas soft 2023.2.300

krzyss

Pionier e-mobilności
Wifi nie ma nic do aktualizacji, jedynie info zeby podlaczyc pod wifi zeby ja pobrac.
Od 6 miesiecy nie mam wifi, czasem podlacze ja pod hot spot, dostaje aktualizacje tak jak wszyscy w podobnym terminie. Vision tez jeszcze nie mam.