Aktualizacje aplikacji na smartfonie

vwir

Pionier e-mobilności
Myślę, że przyda się taki wątek. Na początek: zauważyliście, że właśnie się pojawił przycisk otwierania frunka w aplikacji? Auto z Job1.

wemar

Fachowiec
Jakiś czas temu zniknął u mnie rejestr przejazdów. Był w zakładce Pojazd > Ładowanie, a teraz nie mogę nigdzie znaleźć.

kdldz

Zadomawiam się
@vwir Zauwazylem! Ale to chyba dotyczy tylko osob ktore recznie to odblokowaly? Na forum US czytalem ze u kilku osob sie przycisk pojawil, ale nie slyszalem aby komukolwiek odblokowali frunka przez OTA.

@wemar Jesli myslimy o tym samym to dosc dawno temu ford usunal ta funkcjonalnosc. Byla nawet wiadomosc w appce o tym.

vwir

Pionier e-mobilności
@vwir Zauwazylem! Ale to chyba dotyczy tylko osob ktore recznie to odblokowaly? Na forum US czytalem ze u kilku osob sie przycisk pojawil, ale nie slyszalem aby komukolwiek odblokowali frunka przez OTA.
Jesteś pewien? Wydawało mi się, że widziałem już info, że w najnowszych aktualizacja frunk jest już odblokowany.
A to w aplikacji pojawiło się ot tak - bez żadnych aktualizacji czegokolwiek. Po prostu wchodzę dzisiaj w aplikację a tam przycisk otwierania frunka.

kdldz

Zadomawiam się
> Jesteś pewien? Wydawało mi się, że widziałem już info, że w najnowszych aktualizacja frunk jest już odblokowany.

Fair enough, czytalem te rozne tematy dokladnie tak z miesiac-poltora temu jak ostatnio aktualizowalem przez FDRS, wtedy jeszcze nie bylo - moze cos sie zmienilo i przegapiłem

U mnie inna ciekawostka - odblokowalem frunka na ekranie SYNC przez forscana i byl normalnie przez jakis czas, a ostatnio zagladam i zniknelo znowu :)

miken

Zadomawiam się
Szkoda rejestru przejazdów... inna sprawa, że ze czasami pokazywał głupoty... typu 200 km na 1 kwh... 🤣

Ale zamiast usuwać funkcję, mogli ją naprawić...

W sumie jak z tymi powiadomieniami, że otworzyłem drzwi... wystarczyło poprawić, a nie zabijać. 🤷

keller

Zadomawiam się
Po odbiorze auta na początku lipca, po skonfigurowaniu Phone as Key pojawiły się opcje do sterowania oknami oraz Frunk i Trunk, działają jedynie w zasięgu BT. Odnośnie aplikacji to słabe ze wywalają funkcjonalności, jako ciekawostkę dodam ze używam dodatkowo apke Ford Pass PRO, po zainstalowaniu działa samodzielnie na Apple Watch LTE, jak jestem na basenie to mogę na bieżąco podejrzeć stan naładowania auta na zegarku. Standardowa apka Ford Pass na Apple Watch wymaga połączenia z telefonem po BT i ma tylko 3 ikonki zamknij, uruchom, otwórz.

keller

Zadomawiam się
Czekaj czekaj. Ta wersja pro jest płatna? Czy wtedy apple watch działa jako klucz (tak jak telefon)?
Jest darmowa, Apple Watch niestety nie działa na niej jako klucz. Wersja PRO chyba w ogóle nie wspiera phone as key. Na PRO na telefonie można podejrzeć status czy pojazd otwarty czy zamknięty czego w standardowej nie ma.