Aktualizacje aplikacji na smartfonie

wemar

Fachowiec
Google sklep i appka na Androida.
Pamiętam info, że stara appka miała problem z włączeniem. Wtedy zainstalowałem FordPass Pro, ale to byo jakiś czas temu i potem starego FordPass naprawili.

mALEK

Pionier e-mobilności
nowa 4.31.1-2021182pol, poprzednia 4.31.1-42812pol
nie widze jakis duzych roznic, ale faktycznie odnosze wrazenie, ze dziala szybciej.

kdldz

Zadomawiam się
Nie no, u mnie tak z pol roku temu tez byla wiadomość w appce iOS ze mam zainstalować nową aplikacje. Nazwa, ikona itp - wszystko takie same, tylko nazwa developera się zmieniła w szczegółach w App Store. Po zainstalowaniu nowej appki wszystkie działało jak wcześniej - klucze PAAK itp się przeniosły.

miken

Zadomawiam się
Zerknijcie proszę w aplikacji FordPass na zakładkę z Plug&Charge... Od jakiegoś czasu mam tam wszystko po niemiecku i nie mogę aktywować P&C "deaktiviert" jest nieklikalny... Jak to wygląda u was? To tylko u mnie?

W głównym oknie FP na dole klikamy "Pojazd", dalej "BlueOval Charge Network" i tam "Plug & Charge"...

1000039170.png

BTW. w oknie dot. współdzielenia dostępu do Ładowania, mam teraz informację, że muszę uzyskać zgodę właściciela konta BOCN... 😳

miken

Zadomawiam się
Ok, dziękuję Wam za sprawdzenie! Czyli ten Niemiecki to ogólna norma... Gdzieś ktoś źle podpiął w lokalizacji pewnie.

Podejrzewam, że u mnie nie da się kliknąć aktywacji, bo mam coś nie tak z uprawnieniami... Po tym jak usunęli mi konto (sami nie wiedzą co i jak sie zadziało), założyłem konto na ten sam adres mail... U nich w systemie jest moje stare konto (do którego nie mają dostępu, bo jest usunięte) i nowe konto... Więc podejrzewam, że widzą moje pierwsze konto jako właściciela, a na nowym nie mam pełnych uprawnień... Od 3 miesięcy z tym walczą... Nie mogą odnaleźć mojej płatnej subskrypcji, która kończy się w sierpniu i nie potrafili jej podpiąć ponownie pod moje nowe konto... Dali mi nową kartę BlueOval... Teraz wykupiłem abonament na nowej karcie i mają mi zwrócić w ramach rekompensaty... Niby zyskam kilka miesięcy w ten sposób, ale od grudnia nie moglem praktycznie korzystać z BO więc używałem RFID od Shell Recharge... W zeszłym tygodniu uregulowałem 500€ za tę przyjemność...

Podsumowując, straszny bajzel i drama...