Aktualizacje PowerUp

PeBruY

Zadomawiam się
U mnie aktualizacja 23-PU0205-PR-FX chyba zrobiła się połowicznie. Od wczoraj mam nowe release notes w samochodzie, a do tego zauważyłem, że zresetowała się historia jazdy (szacowany zasięg), a samochód zaczął się ładować do 100% zamiast do zadanego 70%. Mimo to, nie widać żadnych zmian.

miken

Zadomawiam się
Wczoraj poprosiłem jednego gościa na amerykańskim forum o sprawdzenie w FDRS aktualizacji dla mojego samochodu i podesłał mi screena, ktorego tu załączam, a ponadto napisał:

I recommend setting your "Check Updates" schedule in Sync to "everyday" and at a time that is about 15 minutes into your normal morning drive so that your 12V battery is charged back up and the logic will allow OTAs to proceed.

Pewnie powyższa porada jest większości z Was znana, ale wrzucam. 😉

Attachments

• 13175-12-Jul-23~2.png
    13175-12-Jul-23~2.png
    130 KB · Liczba wyświetleń: 17

wemar

Fachowiec
Trochę off-top - ja ładuję do 80% i tylko przed długą trasą do 100% bezpośrednio przed wyjazdem lub doładowując w trasie. Muszę chyba jednak poczytać o tych ogniwach.

vwir

Pionier e-mobilności
Dokładnie tak samo robię. Mach-E ma ogromne bufory, więc powinno to być jak najbardziej ok. Ba, Ford pisze o tym, że można na codzień nawet do 90% ładować.
Przy czym często moje auto służy jako odbiornik nadmiaru energii z fotowoltaiki i doładowuję po kilkanaście-kilkadziesiąt procent. Wtedy trzymam się w zakresie 30-60%.

miken

Zadomawiam się
Przywołuję was do porządku, tu się o aktualizacjach uzewnętrzniamy, a nie o ładowaniu (chociaż przyznaję, że to interesujące i daje mi do myślenia, że może nie powinienem katować mojej bateryjki)... 😜

Ktoś mógłby tak w ogóle zmienić temat tego wątku na "Aktualizacje - PowerUp", albo jakoś, bo ja chyba nie mam uprawnień? @Dawid1991 jako twórca wątku?

🖖😜

mALEK

Pionier e-mobilności
ale te 60-70% to netto czy brutto? ;) w MME jednak mamy spory bufor, wiec nie widze powodu aby nie ladowac do tych 80-paru %.

odnosnie raportu FDRS, jak to sie ma do stanu rzeczywistego? brakuje wersji i w sumie nie wiem, czy te aktualizacje to ogolnie dostepne czy te faktycznie wymagane/ najnowsze ?