All Black Partial Premium - co zawiera, czym się różni od Premium

dawidgora

Posiadacz elektryka
Nie mogłem znaleźć nigdzie dokładnych informacji czym różni się Partial Premium od Premium. Ostatnie informacje, które znalazłem dotyczą modeli z 2019/2020 roku, a wiem, że w bieżących modelach wyposażenie jest inne - np. podgrzewane fotele również z tyłu w wersji RWD z Partial Premium. Ma ktoś dostęp, albo wie z doświadczenia, jaka jest pełna lista różnic?

Wyczytałem też gdzieś, że partial nie ma dywaników w zestawie. Czy to prawda i czy dotyczy to najnowszych modeli?

chewbacca

Posiadacz elektryka
Dywaniki są w obydwu wersjach. W premium (dodatkowo względem partial premium) jest:
- subwoofer + drugi wzmacniacz + kilka głośników wysokotonowych więcej
- światła przeciwmgłowe przednie
- podświetlenie ambient kieszonek w drzwiach bocznych + przestrzeni na nogi z przodu
- drugi silnik z przodu + napęd na obie osie

Jeśli o audio chodzi to porównywałem 1 do 1 premium i partial premium. Nie jestem jakimś totalnym audio-ignorantem ale różnicy nie słyszę. Tu i tu jest sztos. Może przy szybszej jeździe (i głośniejszych szumach) bardziej jest słyszalna przewaga obecności subwoofera…

danielm

Pionier e-mobilności
Pytam tylko orientacyjnie :) Zamówiłem już RWD
dodać możesz ale i tak oprogramowanie nie będzie go widzieć więc sygnał jaki będzie przez niego przechodzić pewnie będzie pochodzić od głośników wysokotonowych więc zgaduje że możesz tym pogorszyć jakość dzwięku zamiast poprawić. ja mam rocznik 2019. posiadam wszystkie głośniki oprócz subwoofera, tylko muzyka nie leci z tych których nie powiniennem mieć. mogliby mi je aktywować zdalnie, nawet za opłatą ale tego nie robią.

Fixtor

Zadomawiam się
Dywaniki są w obydwu wersjach. W premium (dodatkowo względem partial premium) jest:
- subwoofer + drugi wzmacniacz + kilka głośników wysokotonowych więcej
- światła przeciwmgłowe przednie
- podświetlenie ambient kieszonek w drzwiach bocznych + przestrzeni na nogi z przodu
- drugi silnik z przodu + napęd na obie osie

Jeśli o audio chodzi to porównywałem 1 do 1 premium i partial premium. Nie jestem jakimś totalnym audio-ignorantem ale różnicy nie słyszę. Tu i tu jest sztos. Może przy szybszej jeździe (i głośniejszych szumach) bardziej jest słyszalna przewaga obecności subwoofera…
z tego co wiem to podświetlenia kieszonek w drzwiach już nie ma w ogóle, może ktoś z LR odebranym niedawno mógłby potwierdzić?
a podświetlenie na nogach jest też w RWD, tylko zablokowane w sofcie :) może kiedyś pozwolą dokupić opcję tak jak z podgrzewanymi siedzeniami z tyłu było

danielm

Pionier e-mobilności
z tego co wiem to podświetlenia kieszonek w drzwiach już nie ma w ogóle, może ktoś z LR odebranym niedawno mógłby potwierdzić?
a podświetlenie na nogach jest też w RWD, tylko zablokowane w sofcie :) może kiedyś pozwolą dokupić opcję tak jak z podgrzewanymi siedzeniami z tyłu było
podswietlenie w nogach mam w RWD od 2019 roku, nawet wymieniałem ledy na mocniejsze w nadzieji że kiedyś pozwolą odblokować tę opcję, chętnie bym zapłacił. żeby było zabawniej to jak odebrałem auto w sierpniu 2019 to jeszcze nie mieli oprogramowanej blokady głośników oraz podgrzewanej tylnej kanapy, więc do czasu aktualizacji softu przez 2-3 miesiące działało wszystko. teraz nadal wszystkie głośniki działają przy pierdzącej poduszce, tylko muzyka leci z tych co powiniennem mieć. więc jakby chcieli to by dali możliwość odblokowania.

Najnowsze dyskusje