Ten Vgate działa z Kia Niro, więc Soul tej pójdzie.Tańsze adaptery będą używały klonów ELM327 i jest loteria z ich kompatybilnością. Najdroższe adaptery będą używały swoich custmowych rozwiązań które mogą więcej niż ELM327 ale z kolei ich kompatybilność z appkami które celują w ELM327 to loteria.
Ja używam Vgate iCar Pro BT 5.0 bo jest kompatybilny z Androidem i iOS, używa oryginalnego ELM327 we w miarę nowej wersji i wiedziałem że jest kompatybilny z LeafSpy. Adaptera używałem już na kilku pojazdach od Pandy przez Civica i Skodę Superb po Leafa i gadał ze wszystkim.
Wadą tego adaptera jest to że nie budzi się po uśpieniu w EV (wymaga wypięcia i wpięcia) co niektóre droższe adaptery potrafią. Więc to nienajlepszy wybór dla osób które chą mieć adapter wpięty 24h/d. Da się go przeprogramować żeby nigdy się nie usypiał ale to zawsze dodatkowe miliwaty uciekające z baterii.
Troche nie jestem pewny akuratnosci tej aplikacji.Dwa wątki niżej masz moje zrzuty z CarScannera
Stan baterii itd. - jak tam u Was z biegiem czasu?
Ostatnio ładowałem swojego Oczojeba do 100% przed trasą, a że miałem chwilę czasu przed wyjazdem, to podejrzałem CarScannerem co w aucie "piszczy". Wydaje mi się, że całkiem ok, ale jak to na forum, warto skonsultować. Po trochę ponad 2 latach i ponad 36kkm SOH baterii 100% ;) A z negatywów...forum.elektrowoz.pl