Aplikacja mycitroen

KrzysztofFly

Moderator
Sprawdziłem przygotowanie trasy. Majstersztyk :) Trasa z Siedlec do Gdańska ustawiony filtr na ładowarki CCS. No comments
No Ty masz z Siedlec do Gdańska tyle, co ja do Paryża ;)
Pokusiłem się jednak, aby również wyznaczyć trasę od siebie do Gdańska, bo w sumie często tam bywam, normalną trasą przez Starogard Gdański mam 120 kilometrów, autostradą 150 kilometrów, natomiast Citroen wyznaczył mi trasę o długości 1233 kilometry ;)
Zrzut ekranu 2023-07-23 223931.png

W sumie do Gdańska bez problemu dojeżdżam Citroen w obie strony bez ładowania.

Tak więc teraz już się nie dziwię, że do Zakopanego nie potrafi dojechać ;).

p0li

Pionier e-mobilności
moze macie w funkcjach obliczania trasy np platnosci za drogi wylaczone - bo wlasnie wyznaczylem trase i wszystko jest ok

photo_2023-07-23_22-45-44.jpg

KrzysztofFly

Moderator
moze macie w funkcjach obliczania trasy np platnosci za drogi wylaczone - bo wlasnie wyznaczylem trase i wszystko jest ok

View attachment 12279
On nas właśnie kieruje płatnymi drogami, i to tymi najdroższymi.

KrzysztofFly

Moderator
Cały problem bierze się z bardzo ubogiej bazy danych o stacjach ładowania w Polsce, jak dodasz także złącze TYP 2, to proponuje mi ładować się w Świeciu na Orlenie przez 34 minuty, na złączu TYP 2 (chociaż tam jest także CCS) i wtedy proponuje dojazd autostradą.

KrzysztofFly

Moderator

KrzysztofFly

Moderator
tez mam to - ale do gdanska tez tak mialem - chyba maja obciazone serwery bo dopiero za ktoryms razem obliczyl
teraz nie chce
W sumie zaczęliśmy bawić się we trzech, w tym samym czasie, więc nie ma co się dziwić, że serwery Stellantis nie dają rady ;)

A tak na poważnie, to nie ma żadnego problemu z wyznaczeniem trasy w kierunku zachodniej Europy, gdzie baza ładowarek jest bogata, przed chwilą wyznaczyłem trasę do Torremolinos w Hiszpanii, 3408 kilometrów z 35 ładowaniami po drodze ;)

KrzysztofFly

Moderator
No Ty masz z Siedlec do Gdańska tyle, co ja do Paryża ;)
Pokusiłem się jednak, aby również wyznaczyć trasę od siebie do Gdańska, bo w sumie często tam bywam, normalną trasą przez Starogard Gdański mam 120 kilometrów, autostradą 150 kilometrów, natomiast Citroen wyznaczył mi trasę o długości 1233 kilometry ;)
View attachment 12278

W sumie do Gdańska bez problemu dojeżdżam Citroen w obie strony bez ładowania.

Tak więc teraz już się nie dziwię, że do Zakopanego nie potrafi dojechać ;).
Chyba coś robią aby było lepiej, wydaje mi się, że powiększyła się baza ładowarek, dzisiaj ta sama trasa do Gdańska jest wyznaczona zdecydowanie inaczej (co nie znaczy, że dobrze) 278km zamiast 1233km ;)
Zrzut ekranu 2023-07-29 162926.png
Mam przejechać 138km do Kobylnicy koło Słupska, tam się naładować i dalej 140 kilometrów do Gdańska.
Wszystko pięknie, tylko ja normalnie do Gdańska mam około 120km.

No i do Zakopanego dalej nie potrafi wyznaczyć trasy.

Last edited: