Aplikacja mycitroen

KrzysztofFly

Moderator
Wychodzi na to, że wreszcie udało im się naprawić aplikację i od kilku dni, po ostatniej aktualizacji aplikacji do wersji 1.37.4 ponownie zaczęła komunikować się z samochodem poprzez Bluetooth. Pobiera trasy, aktualizuje stan licznika, działa również przygotowanie trasy. Oczywiście w dalszym ciągu działają funkcje, które zamiast komunikacji po Bluetooth wykorzystują komunikację z serwerem Stellantis (te jednak działały u mnie cały czas).
Niestety możliwości aplikacji po aktualizacji nie uległy zmianie, więc w dalszym ciągu niewiele można poprzez nią zrobić.

Przem

Zadomawiam się
Wychodzi na to, że wreszcie udało im się naprawić aplikację i od kilku dni, po ostatniej aktualizacji aplikacji do wersji 1.37.4 ponownie zaczęła komunikować się z samochodem poprzez Bluetooth. Pobiera trasy, aktualizuje stan licznika, działa również przygotowanie trasy. Oczywiście w dalszym ciągu działają funkcje, które zamiast komunikacji po Bluetooth wykorzystują komunikację z serwerem Stellantis (te jednak działały u mnie cały czas).
Niestety możliwości aplikacji po aktualizacji nie uległy zmianie, więc w dalszym ciągu niewiele można poprzez nią zrobić.
W peugeocie mam wersję 1.37.5 zassałem dziś i nie łączy się w ogóle z serwerem, teraz to zauważyłem, bo auto się ładuje a w apce pokazuje mi ostatnia godzinę zakończenia jazdy 11:52 i ile km zostało w baterii. Nie pokazuje że auto się ładuje. Mam nadzieję że im coś padło a nie w samochodzie ;) .

KrzysztofFly

Moderator
W peugeocie mam wersję 1.37.5 zassałem dziś i nie łączy się w ogóle z serwerem, teraz to zauważyłem, bo auto się ładuje a w apce pokazuje mi ostatnia godzinę zakończenia jazdy 11:52 i ile km zostało w baterii. Nie pokazuje że auto się ładuje. Mam nadzieję że im coś padło a nie w samochodzie ;) .
U mnie też wczoraj w nocy zaktualizowała się do wersji 1.37.5, aktualnie ostatni odczyt z samochodu mam z dzisiaj o 19:45, w tej chwili nie mogę wymusić ręcznie aktualizacji danych, więc albo coś u nich nie działa, bądź chwilowo mój samochód nie ma zasięgu i nie przekazuje danych na serwer (mam garaż w piwnicy).

p0li

Pionier e-mobilności
aż z ciekawości sprawdziłem
apka 1.35.7 - działa (oczywiście predkość bez zmian - czyli niezaszybko)
info o ładowaniu - check
ostatnia trasa - check
miejsce postoju - check

:)

Przem

Zadomawiam się
Okazało się, że to ja coś spitoliłem, bo włączyłem jakoś przez przypadek tryb ukrywania danych czy cos podobnego i apka nie widziała samochodu. Jak wyłączyłem w samochodzie to "ukrywanie" wszystko wróciło do normy.

KrzysztofFly

Moderator
Kilka dni temu otrzymałem kolejną aktualizację aplikacji, tym razem do wersji 1.38.0, no i o dziwo, nic nie zepsuli, a chyba nawet coś naprawili. Mianowicie, od kilku dni nie muszę się co chwilę od nowa logować w aplikacji . Będę na to jeszcze zwracał uwagę, jednak na razie wydaje się być ok.
Na razie innych pozytywnych zmian nie zauważyłem.
A jak tam Wasze odczucia po aktualizacji?

nnnnn

Pionier e-mobilności
W oplu też nie trzeba chyba się poprawiło:D Czy u Ciebie działa ustawianie opóźnionego ładowania?

KrzysztofFly

Moderator
Zawsze działało, chociaż ja nie używam ustawienia z samochodu i aplikacji. Do tego celu używam Wallboxa, w nim mam ustawiony harmonogram ładowania, na taryfę nocną. Dodatkowo używam HA do ograniczania poziomu naładowania samochodu do 80%.
Specjalnie jednak dla Ciebie sprawdziłem przed chwilą i bez problemu u mnie działa opóźnione ładowanie z aplikacji.