Tak poza Enelem, polecam rozważyć jeszcze Be Charge, choć cena jest nieco mniej atrakcyjna, ale też bez abonamentów:
https://www.bec.energy/en/rates/subscriptions/
Za kWh przy pakiecie 250kWh/90€ wychodzi 0.36€ vs 0.31€ w Enel 320kWh/99€. Dla mnie zaletą jest fakt że wystawiają normalną fakturę na polskie dane, a przy kupowaniu pakietu nie trzeba żadnych kombinacji - dało się i w Polsce, i w Austrii. Pieniądze pobrali z karty od razu po aktywacji, po chwili faktura na mailu. Z wad - w Polsce poza Ionity jest chyba tylko PowerDot dostępny, nie ma GreenWay, więc gorzej będzie wykorzystać resztki pakietu po powrocie

Korzystałem w tamtym tygodniu w trakcie podróży, wszystkie ładowarki odpalałem z apki, obskoczyłem Austrię i Włochy i nie było żadnej ładowarki (szybkiej, nie patrzyłem słupków) na trasie która by mi nie zadziałała.
Jak wyczerpałem te 250kWh to kupiłem Enel po kombinacjach na włoskie dane, bo tam akurat byłem. Ale musiałem zakładać drugie konto na żonę, bo moje nie działało - niby włączyłem pakiet na Włochy, miałem info że zmiana w toku ale do tej pory abo nie wskoczyło, support nie odpisywał, pewnie dlatego że konto założone w Polsce. Do tej pory nie pobrali też kasy za ten abo, a za ładowanie ze słupka bez abonamentu musiałem 2x zmieniać metodę płatności żeby pobrali kwotę po 3 dniach (bez tego nie mogłem zamknąć konta, tu akurat support odpisywał że mam 5€ do uregulowania 😅).
Obie apki moim zdaniem podobnie koślawe i powolne, BeCharge może nawet bardziej, bo często nie aktualizował lokalizacji dopóki nie ubiłem apki i odpaliłem ponownie 🤷♂️ ale finalnie wszędzie udało się uruchomić i zakończyć ładowanie.