Arval, wynajem i serwis

wxwx78

Zadomawiam się
Dali stronę z mapą serwisów. Najbliższy nie robi elektryków więc napisałem do Tesli.

danielm

Pionier e-mobilności
ale pióra Ci karzą w serwisie wymieniać?
bajer polega na tym że arval każe robić to co zaleca producent auta, a akurat tesla niedawno dodała informacje kiedy różne elementy eksploatacyjne były wymienione stąd wrażenie że tesla każe w serwisie wycieraczki wymieniać :)

wxwx78

Zadomawiam się
bajer polega na tym że arval każe robić to co zaleca producent auta, a akurat tesla niedawno dodała informacje kiedy różne elementy eksploatacyjne były wymienione stąd wrażenie że tesla każe w serwisie wycieraczki wymieniać :)
u mnie jeszcze te pióra smużą i trzeszczą, więc mogły nie być nigdy wymieniane

danielm

Pionier e-mobilności
u mnie jeszcze te pióra smużą i trzeszczą, więc mogły nie być nigdy wymieniane
ja w 2021 roku miałem wymieniany komputer FSD na nowy a że to robili za darmo i szli mi na rękę to zleciłem im wymiane fitrów kabinowych i wycieraczek. w ubiegłym roku tesla dodała informacje systemowe co i kiedy było wymieniane i o dziwo ta informacja się pojawiła :)

solik

Pionier e-mobilności
ja mialem Tesle z Arvala to zglosilem w appce zeby serwis mobilny jeszcze wymienil filtr kabinowy i wycieraczki, maja namiary na Arvala i u mnie przeszlo bez problemow

a tych co komentuja ze samemu sie nie umie wymienic - umie, ale po co placic skoro wynajmujacy na tym zarabia to niech sam to organizuje

solik

Pionier e-mobilności
generalnie Arval nie ogarnia za bardzo Tesli, ja nadal po zdaniu auta mam do niego zdalny dostep, prosilem 3 razy zeby mnie usuneli :D szkoda gadac

krzysiekwaw

Zadomawiam się
to czyszczenie i smarowanie zacisków również w serwisie tesli można zrobić ? ja tam każde kolejne auto z arvala robiłem w ASO czy to bylo BMW czy Hyundai czy Audi i zawsze przechodziło bez problemów, wszak sami każą tak robić :)

Gingol

Fachowiec
Daj znać jaki wynik tej historii bo ciekaw jestem. Ale pewnie dadzą akcept i Ci to zrobią za 0zł, skoro zobowiązali się do pełnej obsługi serwisowej.