Astra E kilkusetkilometrowy test

Prawdziwy_Ciastek

Nowy na Forum
Dostałęm dzięki uprzejmości salonu Astrę na dwa tygodnie.

Kilka słów o aucie.

fajny kompakt, dobrze wyposażony ( wersja Ultra czy Ultimate), w przeliczeniu ok 156 KM mocy.

+ Fajna opcja customizacji widoków na ekranach i HUD.
+ na trybie sport bardzo sympatycznie się zbiera. Tryb Normal czy Eko odczuwalnie już przy zmianie trybu ograniczają moc auta w kierunku zasięgu.

+ bateria i zasięg, w mieście myślę, że do 400km na jednym ładowaniu do zrobienia. średnie zużycie miałem na poziomie 21kWh / 100 km.
+ tryb retardera z jednym kliknięciem przy manetce "skrzyni biegów" bardzo ładnie ograniczał zużycie zarówno baterii jak i na dłuższą metę kocków i tarcz hamulcowych ;)

- materiały we wnętrzu, głównie mam tu na myśli boczki drzwi, które dośc wysoko poprowadzone mają ordynarni twardy palstik. to czuć, szczególnie, że klamka jest usadowiona w tymże właśnie przy cenie za to auto boli.
- bagażnik jest już bardzo mały w wersji hatchback mocno poniżej klasy C.
- ADAS wywalał non stop błędy, wiec nie dało się tego używać.
_ brak frunka czy jakiejkolwiek osłony , jak podniesiemy maskę to możemy oglądać goły silnik i osprzęt:)

No i największy minus to cena(!!!) może to zaszłość albo nowa polityka stellantisa, ale przy finansowaniu już lepiej jest wziąć Choćby Grandlanda, który oferuje o wiele więcej za podobną cenę.